GROENLO- De Slag om Grolle beleefde vandaag alwwer zijn tweede dag. ook deze zaterdag hing in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de Zaterdag was de grote veldslag.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groenlo (vroeger Grol geheten) waarbij honderden acteurs de gebeurtenissen v...
DOETINCHEM - Wordt de Achterhoek de eerste plattelandsregio waar massaal duurzame deelvoertuigen gedeeld worden? Burgemeester Mark Boumans van Doetinchem en tevens voorzitter van 8RHK-ambassadeurs gaat de uitdaging aan met de inwoners.
Hij daagt iedere Achterhoeker uit mee te doen: honderd duurzame deelvoertuigen voor de Achterhoek. Volgens Boumans hebben veel inwoners behoefte aan vervoer. Dat kan zijn naar werk, het ziekenhuis of naar sportverenigingen.
'Wat is...
GROENLO- De Slag om Grolle is los gebarsten. Er hangt in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de eerste dag was de grote veldslag, die vrijdag middag voor het eerst plaats vond en dit weekend elke middag te zien en te beleven valt.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groe...
AALTEN - Rust en ruimte om te leven zoals jij dat wilt, met hulp van de samenleving én de gemeente als je dat nodig hebt. Zo zien deelnemers aan ‘U Spreekt’, het inwonerspanel van de gemeente Aalten, hun toekomstige gemeente het liefst. Het inwonerspanel telt ruim 1.300 panelleden. Ruim 80% daarvan vulde eind vorig jaar de vragen in over ‘hun’ gemeente in 2025 en verder. Het college van burgemeester en wethouders gebruikt de uitkomst om een toekomstvisie op te ste...
Door: Johan Winkelhorst. Op dit artikel berust copyright.
Soms vraag ik mij af of het begrip ‘rechtsgelijkheid’ een andere betekenis heeft gekregen in de loop der jaren. Ook deze week heb ik mij deze vraag gesteld. In een ochtendblad las ik dat een 63-jarige vrouw was aangehouden bij een poging twee tubes tandpasta (een merkproduct) te stelen van bijna 4 euro. Zij werd veroordeeld tot een taakstraf van 60 uur en tot het betalen van een boete van 120 euro. Een volkomen terechte straf vinden wij dat in Nederland. Iemand moet met zijn of haar vingers van andermans eigendom afblijven. Dat iemand leeft op de rand van de armoede kan en mag nooit een rol spelen.
In het genoemde ochtendblad las ik ook een artikel over een Gelderse burgemeester. De man had voor een tweede keer onjuiste declaraties ingediend. Daaronder de kosten van een reis die hij niet maakte en de kosten van een etentje. Dit etentje had hij moeten betalen uit de vaste vergoeding die een burgemeester krijgt. Ik maak uit het artikel op dat er nog meer onjuiste declaraties waren gedaan door de edelachtbare. Foei toch burgemeester. De burgemeester besluit op te stappen. Hij zegt gelukkig ook dat het hem spijt en dat hij het ten onrechte geïncasseerde geld zal terugbetalen. Een rechter komt er niet aan te pas. Hij gaat een zware tijd tegemoet. Een halfjaar moet hij het doen met zijn inkomen van circa 8-duizend euro. Daarna krijgt hij hooguit vier jaar wachtgeld dat iets lager ligt. Hoe moet de man verder met zijn leven, hoe kan hij daarmee rondkomen. Wie moet nu zijn tandpasta betalen.
Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat de eerder genoemde misdadigster haar excuses heeft gemaakt en de tubes tandpasta heeft teruggeven. Helaas verandert dit niets aan de haar opgelegde straf. Is dit de nieuwe ‘rechtsgelijkheid’ in ons land.