GROENLO- De Slag om Grolle beleefde vandaag alwwer zijn tweede dag. ook deze zaterdag hing in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de Zaterdag was de grote veldslag.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groenlo (vroeger Grol geheten) waarbij honderden acteurs de gebeurtenissen v...
DOETINCHEM - Wordt de Achterhoek de eerste plattelandsregio waar massaal duurzame deelvoertuigen gedeeld worden? Burgemeester Mark Boumans van Doetinchem en tevens voorzitter van 8RHK-ambassadeurs gaat de uitdaging aan met de inwoners.
Hij daagt iedere Achterhoeker uit mee te doen: honderd duurzame deelvoertuigen voor de Achterhoek. Volgens Boumans hebben veel inwoners behoefte aan vervoer. Dat kan zijn naar werk, het ziekenhuis of naar sportverenigingen.
'Wat is...
GROENLO- De Slag om Grolle is los gebarsten. Er hangt in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de eerste dag was de grote veldslag, die vrijdag middag voor het eerst plaats vond en dit weekend elke middag te zien en te beleven valt.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groe...
AALTEN - Rust en ruimte om te leven zoals jij dat wilt, met hulp van de samenleving én de gemeente als je dat nodig hebt. Zo zien deelnemers aan ‘U Spreekt’, het inwonerspanel van de gemeente Aalten, hun toekomstige gemeente het liefst. Het inwonerspanel telt ruim 1.300 panelleden. Ruim 80% daarvan vulde eind vorig jaar de vragen in over ‘hun’ gemeente in 2025 en verder. Het college van burgemeester en wethouders gebruikt de uitkomst om een toekomstvisie op te ste...
Tijdelijk kunstwerk ‘Leeftijdsgrens’ op de Duitse grens in Ratum
Winterswijk – Op zaterdag 8 maart 2014 om 15.00 uur wordt op de groene grensovergang met Duitsland aan de Illebergdiek in Ratum het kunstwerk ‘Leeftijdsgrens’ van de kunstenares Silvia Wienefoet onthuld. Het kunstwerk blijft staan tot 19 maart 2014.
Silvia Wienefoet
De kunstenares is geboren in Gronau maar woont tegenwoordig in Munchen. Ze is geïnteresseerd in existentiële gevoelens en de houdbaarheid daarvan gedurende iemands leven. Ze presenteert deze fascinatie in de tijdelijk installatie Altersgrenze / Leeftijdsgrens.
Altersgrenze / Leeftijdsgrens
Silvia Wienefoet voerde zowel in Nederland als Duitsland vele gesprekken met oudere mensen en plaatst fragmenten uit de gesprekken op goud/witte borden langs de Duits-Nederlandse grens. Tussen Winterswijk en Südlohn (D) wordt de grens gemarkeerd door grenspaal nr. 88 (783B). De tien borden met de woorden en zinsfragmenten zijn in beide landen opgesteld en komen samen op de grens. Ze lijken op borden die waarschuwen voor gevaarlijke bochten. Hoe dichter de borden op de grens staan, hoe meer de teksten zich toespitsen over de tijd die gaat dringen. Hebben dromen of verlangens een leeftijdsgrens? Of houden ze, zoals Margaretha (67) zegt, nooit op?
GrensWerte
Het kunstwerk Altersgrenze maakt deel uit van het EUREGIO project Grenswerte. Zestig internationaal werkende kunstenaars hebben zich in de laatste vier jaar bezig gehouden met het thema ‘Grens’.
Van 21 maart tot en met 13 april 2014 is in het Kloster Bentlage in Rheine (D) de GrensWerteWereldTentoonstelling te zien.