Suderwickse Fietsdag 2014: Een keer Nederland en terug

Foto's: Indymedia.nl
Suderwickse Fietsdag 2014: Een keer Nederland en terug
De Heimat-Verein Suderwick organiseert jaarlijks een fietsdag. Deze wordt altijd goed ontvangen aan de Duitse zijde van de grens en Dinxperlo. Dit jaar werkt de Vereniging Aaltense Musea mee en worden ook Aaltenaren uitgenodigd deel te nemen aan het programma. De Protestantse en de Katholieke Kerkgemeente Suderwick, de Heimat-Verein Suderwick, de Stichting Bewaar´t Olde Dinxperlo en de Vereniging Aaltense Musea heten U van harte welkom op de Suderwickse Fietstocht 2014. Ook opstap in Aalten mogelijk!

Begin en eindpunt is het VVV Agentschap Aaltense Musea aan de Markt in Aalten. Daar wordt tussen 10.00 en 12.00 uur voor 1 euro een fietsroute uitgereikt die naar Bocholt gaat en weer terug.

Het tussentijds doel is de tentoonstelling ‘Een keer Nederland en terug’ in het Media-centrum in het voormalige stationsgebouw van Bocholt. De tentoonstelling Informeert u over de tijd 1949-1963, toen Suderwick evenals Elten en een aantal andere gemeenten aan de Duitse kant van de grens die onder Nederlands bewind kwamen. De tentoonstelling is geopend tot 15 uur. Rondleidingen door de tentoonstelling en de in hetzelfde gebouw gehuisveste bibliotheek van Bocholt worden aangeboden op de volgende tijden:
 
11.00 uur rondleiding door de bibliotheek                11.30 uur rondleiding door de tentoonstelling
12.00 uur rondleiding door de bibliotheek                12.30 uur rondleiding door de tentoonstelling
 
Zie voor de meest recente informatie: www.aaltensemusea.nl
 
Aaltense Musea:
 
  • Onderduikmuseum Markt 12
  • Aaltens Industrie Museum
 
Markt 12-14-16
7121 CS Aalten
 
Openingstijden:
Dinsdag t/m zaterdag  10.00  – 17.00 uur.
Zondag                        13.00 – 17.00 uur.
Maandag gesloten.

« Terug naar het artikel
Advertenties
Advertenties
Delightnet Home Automation for free