Privatisering Sportpark Zuid afgerond.

Privatisering Sportpark Zuid afgerond.

Aalten - Sportpark Zuid begint steeds meer gestalte te krijgen. Inmiddels is duidelijk zichtbaar wat voor een prachtige voorziening Aalten binnenkort rijker is. Stichting Sportpark Zuid heeft onlangs de gemeente aangegeven dat de realisatie van het park duurder uitvalt dan begroot. Zij hebben de gemeente Aalten om een extra bijdrage gevraagd en vervroegde uitkering van het laatste deel van de privatiseringsvergoeding van € 1,2 miljoen. Het college van B&W heeft het verzoek voor een extra bijdrage afgewezen. De overige verzoeken van de stichting worden onder voorwaarden gehonoreerd.



 



"Stichting Sportpark Zuid heeft € 1.2 miljoen van ons gekregen voor privatisering en revitalisering. Dit betekent ook dat de gemeente haar verantwoordelijkheden heeft overgedragen en dat de Stichting zelf gaat over de realisatie en de exploitatie van het sportpark. Hier zijn destijds goede afspraken over gemaakt. We gaan daarom niet in op het verzoek voor een extra bijdrage. We maken ons wel zorgen over de kosten. Daarom gaan we het bestuur binnenkort uitnodigen voor een gesprek, maar met de hand op de knip, afspraak is afspraak." aldus wethouder Hans te Lindert.



 



Extra geld



In september vorig jaar besloot de gemeenteraad tot een bijdrage aan Sportpark Zuid van € 1,2 miljoen. Daarin zat een voorschot van € 150.000 op een mogelijke subsidie van de provincie. Het risico dat deze subsidie niet toegekend zou worden heeft de gemeente toen op zich genomen. Daarom is destijds met de stichting afgesproken dat deze subsidie, als die wel wordt toegekend, voor de gemeente is. In het verzoek vroeg de stichting om deze subsidie alsnog beschikbaar te stellen voor het sportpark. Het college heeft dit verzoek afgewezen.



 



Toezeggingen



Met de andere verzoeken van de stichting stemt het college in. Zo wordt het laatste deel (ruim € 200.000) van de toegekende € 1,2 miljoen vervroegd uitgekeerd. De stichting mag dit bedrag inzetten voor de aanleg van het sportpark. Als de Stichting een LEADER-aanvraag (Europese subsidie) wil doen, zal de gemeente daarvoor een verklaring van geen bezwaar afgeven.


« Terug naar het artikel
Advertenties
Advertenties
Delightnet Home Automation for free