Opening expositie Stilzwijgende Taal in Steen in Bredevoort

"Steen is onvergankelijk" aan de hand van voorbeelden schetste voorzitter van Bredevoorts Belang: Hans de Graaf de waardevolle betekenis van steen. Op zaterdagmiddag 28 augustus opende hij de expositie Stilzwijgende Taal in Steen -sprekende beelden uit Noorwegen. Voor deze opening bestond veel belangstelling. {readmorelink}Lees verder en bekijk de foto's{/readmorelink}




Thorvald Dudok van Heel werkt al ruim tien jaar aan grote en kleinere beelden, gehakt uit Noorse Larvikietsteen. Sinds 2007 is zijn werk ondergebracht in een stichting; de "Stichting Beeldhouwerij Thorvald". Hiermee wil de kunstenaar bereiken dat dit werk in hardsteen voor een breder publiek toegankelijk wordt. Tevens wil hij de rijke ervaringen die verbonden zijn met de totstandkoming van dit werk beschikbaar stellen aan jonge startende beeldhouwers, die ondersteuning zoeken bij de ontwikkeling van hun vak.

Zo bestaat er al een jarenlange samenwerking met de kunstopleiding enstudenten van de Alanus Hochschule in Alfter/Bonn. Deze samenwerking komt vooral tot uitdrukking in de jaarlijkse, acht weken durende, steensymposia voor deze beeldhouwstudenten in Noorwegen, waar ter plekke in het genoemde Larvikietsteen wordt gewerkt. Werk van Thorvald Dudok van Heel en deze studenten kan men t/m 26 september bezichtigen in zijn atelier aan de Koppelstraat 6 te Bredevoort.

Behalve van het werk van deze kunstenaars in dit atelier kan men ook een beeldenroute volgen door Bredevoort. Liefst 26 kunstwerken zijn in de route opgenomen op diverse lokaties, merendeel beelden van de kunstenaar zelf. De andere werken zijn van Anna Schapir en Johannes Hess. Een aantal van deze werken zijn te koop. De verkoop van de beelden van Thorvald Dudok van Heel komt geheel ten goede aan de "Stichting Beeldhouwerij Thorvald".

Verdere informatie hierover is te verkrijgen via tel. 0543 - 45 19 85.

 


Foto's


« Terug naar het artikel
Advertenties
Advertenties
Delightnet Home Automation for free