AD'69 1 niet bij machte Bredevoort 1 te verslaan (2-1)

D’69 1 LAAT ZICH DOOR BREDEVOORT IN DE LUREN LEGGEN (2-1)

Bredevoort 1- AD’69 1 2-1(2-1) Gijs Pastoors

Er werd een spannende wedstrijd verwacht in Bredevoort waar AD’69 moest aantreden.

De thuiswedstrijd was wel met 4-0 door AD’69 gemakkelijk gewonnen, maar in Bredevoort is het altijd moeilijker en AD’69 speelt momenteel niet zo als toen in die fase.

Maar dat het zo’n “voetballoze” middag zou worden was niet verwacht. AD’69 had dat grotendeels aan zich zelf te wijten toen het met 2-0 achterkwam. Het spel kwam nauwelijks op gang of er lag al weer een speler van Bredevoort op de grond met een blessure. De scheidsrechter trok wel tijd bij maar dat hielp niet veel. AD’69 is momenteel een schim van het team dat in september, oktober ieder team alle hoeken van het veld liet zien. Het zakt ver weg en moet oppassen dat het kampioenschap niet weggegeven wordt en het in de nacompetitie moet proberen te promoveren.

Zonder Tim Bennink en enkele andere geblesseerden en met spits Mathijs Wubbels op de bank startte AD’69 dramatisch. De eerste bal was nog wel voor AD’69. De terugspeelbal van Bredevoort op haar keeper was bijna een doelpunt, want de keeper schoot tegen Baskhim Afuzi aan. Maar de bal ging naast de paal achter. En toen scoorde Bredevoort in de vijfde minuut. De AD’69 achterhoede kreeg de bal niet weg of was nog niet wakker. De bal viel voor de voeten van een voorhoedespeler van Bredevoort, die daar wel raad mee wist(1-0)

Foto's: Clemens Menting

De scheidsrechter hield het spel erg kort en onderbrak geregeld waardoor er nauwelijks voetbal gespeeld werd. Opnieuw was een fout bij AD’69 achterin bijna noodlottig. Teun Pastoors miste een eenvoudige bal en de Bredevoort spits kon uitbreken. Doelman Huib Jonkman kwam uit en verkleinde het doel. De bal werd langs hem heen gespeeld maar de terug gesnelde Teun kon de bal uit het doel koppen tot corner. AD’69 trok het spel daarna wel naar zich toe, maar alleen uit een vrije trap werd het gevaarlijk tegen de massale verdediging van Bredevoort. Gijs Pastoors schoot hard in … de bal schoot door en Vincent Leusink, die vrij stond, was zelf ook te verrast om te scoren. AD’69 was wel beter maar Bredevoort rekte tijd waar het mogelijk was en AD’69 moest op counters bedacht zijn. Eén maal lukte dat niet. Achterin stond het bij AD’69 weer niet goed na een half uur en vanaf links kon de spits eenvoudig aangespeeld worden die geheel vrij stond. (2-0). AD’69 wist dat het voor rust nog moest scoren om het in de 2e helft niet te moeilijk zou krijgen.En het scoorde ook. Een bal over de achterhoede van Bredevoort werd doorgekopt door Nick Ebbers die zijn broer Michiel bereikte die de keeper met een kopbal versloeg. Maar de goal werd op advies van de grensrechter afgekeurd in verband met buitenspel. Rik Pastoors bereikte 5 minuten later en vlak voor rust zijn broer Gijs, die weg gesprint was. Hij verschalkte keeper Rots met een bal in de korte hoek (2-1)

In de 2e helft was Mathijs Wubbels Vincent Leusink komen vervangen. Over rechts brak AD’69 door toen Mathijs Wubbels van links het spel verlegde. Michiel Ebbers zette voor en Bashkim Afuzi kreeg de bal in de 16 meter aangespeeld. De Bredevoort speler klemde de bal af en een vrije trap voor AD’69 leek het logische gevolg, maar er volgde een vrije trap voor Bredevoort. Een langdurige blessure bij de Bredevoort speler zette het spel 5 minuten stil, maar ook daarna kwam men nauwelijks aan voetbal toe. Huib Jonkman moest bij een uitval van Bredevoort erger voorkomen, anders was het toen al over geweest. Djayen Baboe verving Nick Ebbers en later kwam Matthijs ten Bruin nog in het veld om een doorbraak te forceren. Gijs Pastoors kon op rechts nog een keer uitbreken , zette goed voor en Mathijs Wubbels nam de bal ineens, maar keeper Rots dook de bal tot corner. Uit deze corner had AD’69 kunnen scoren maar Bashkim zag zijn kans ook geblokt worden door de massale Bredevoort verdediging. Maik Gerling, Rik en Gijs Pastoors kregen geel, net zoals vijf of zes Bredevoort spelers. Twee keer liepen Bredevoort spelers bij een vrije trap te vroeg uit. Het was voor AD’69 deze middag te moeilijk om gelijk te maken. Een tweede helft die nauwelijks voetbal opleverde met veel blessures en een Bredevoort dat er geen wedstrijd van wilde maken. AD’69 stond een groot gedeelte vcan de 2e helft op de Bredevoort helft te spelen, maar schiep zich geen kansen en was onmachtig.

AD’69 kan a.s. zondag zich revancheren door in Zelhem te winnen.