GROENLO- De Slag om Grolle beleefde vandaag alwwer zijn tweede dag. ook deze zaterdag hing in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de Zaterdag was de grote veldslag.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groenlo (vroeger Grol geheten) waarbij honderden acteurs de gebeurtenissen v...
DOETINCHEM - Wordt de Achterhoek de eerste plattelandsregio waar massaal duurzame deelvoertuigen gedeeld worden? Burgemeester Mark Boumans van Doetinchem en tevens voorzitter van 8RHK-ambassadeurs gaat de uitdaging aan met de inwoners.
Hij daagt iedere Achterhoeker uit mee te doen: honderd duurzame deelvoertuigen voor de Achterhoek. Volgens Boumans hebben veel inwoners behoefte aan vervoer. Dat kan zijn naar werk, het ziekenhuis of naar sportverenigingen.
'Wat is...
GROENLO- De Slag om Grolle is los gebarsten. Er hangt in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de eerste dag was de grote veldslag, die vrijdag middag voor het eerst plaats vond en dit weekend elke middag te zien en te beleven valt.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groe...
AALTEN - Rust en ruimte om te leven zoals jij dat wilt, met hulp van de samenleving én de gemeente als je dat nodig hebt. Zo zien deelnemers aan ‘U Spreekt’, het inwonerspanel van de gemeente Aalten, hun toekomstige gemeente het liefst. Het inwonerspanel telt ruim 1.300 panelleden. Ruim 80% daarvan vulde eind vorig jaar de vragen in over ‘hun’ gemeente in 2025 en verder. Het college van burgemeester en wethouders gebruikt de uitkomst om een toekomstvisie op te ste...
'Biezondere leu' uut Bredevoort: Sjaak Meulenbeek.
Iedereen in Bredevoort kent hem wel; de markante persoonlijkheid Sjaak Meulenbeek. Hij woont al een aantal jaren in Frankrijk, maar komt toch nog een aantal keren per jaar naar Bredevoort. Sjaak Meulenbeek begon in het jaar 1971 met zijn fietsenmakerij aan de Prinsenstraat in Bredevoort. Daar bouwde hij een flinke klantenkring op. In 1993 stopte hij met de fietsenmakerij en ging hij verder als boekhandelaar. Immers vanaf 1993 is Bredevoort Boekenstad. Wie in de boekwinkel van Sjaak rondneusde keek zijn ogen uit. De boeken lagen overal verspreid door het pand. Er was geen sprake van een indeling in categorieën. Voor de één betekende dit chaos bij het zoeken naar het juiste boek, een ander vond dit juist wel aantrekkelijk. Soms kon je voor weinig geld een unieke vondst doen in de boekwinkel van Sjaak. Je moest er echter wel tijd insteken. In november 1999 brak er schoorsteenbrand uit bij Sjaak. De brandweer van Aalten durfde het pand niet binnen te gaan, het was een grote bouwval. In een persconferentie deelde burgemeester Bouwers mee dat het pand onbewoonbaar verklaard zou worden. Sjaak Meulenbeek wilde echter verder gaan met zijn winkel en beloofde beterschap. Hij zou de zaak opknappen en had ook een plan van aanpak bedacht. Dit zou wel een aantal jaren kunnen duren. Toch ging Sjaak niet verder als boekhandelaar. In de periode dat de huizenprijzen nog enorm hoog waren verkocht hij zijn pand aan een projectontwikkelaar en Sjaak vertrok naar Frankrijk. Hier kocht hij een boerderij en geniet hij volop van 'La douce France'. Een aantal keren per jaar komt hij nog terug in Bredevoort Boekenstad.
Het interview uit 1991 is gemaakt door Jan Breukelaar uit Lintelo, het camera-werk is van Leo van der Linde.