Op donderdagmiddag 25 augustus werd er een informatiebord onthuld ter nagedachtenis aan Bram Hoftijzer. Bram Hoftijzer woonde op de Cederhof, aan de Hogestraat te Aalten. Bram onderhield de paden rond het woonhuis, maar ook daarbuiten. Vrijwel dagelijks stak Bram, gewapend met hark en schoffel, de straat over om het pad aan de overzijde van de woonvoorziening te onderhouden. Om de gebruikers van het paadje te informeren over de rol die Bram Hoftijzer heeft gespeeld werd een informatiebord onthuld aan het Rotspad. Bij de onthulling waren veel bewoners van de Cederhof aanwezig, evenals de leden van de erfgoedcommissie (voorheen Monumentencommissie).

Tot vlak voor zijn overlijden heeft Bram de werkzaamheden aan het paadje verricht, dat onlangs de naam het Rotspad heeft gekregen. Tijdens zijn werkzaamheden had hij regelmatig contact met de buurtbewoners en zo fungeerde hij als een voorbeeld voor de integratie van de verstandelijk beperkte mens in de samenleving. Het paadje werd daarom ook het ‘Hoftijzerpad’ genoemd.
Frank Roos, medewerker bij Estinea, gaf donderdagmiddag een toelichting gop het initiatief. Wethouder Kok informeerde de bewoners en genodigden over de wijze waarop de gemeente Aalten hieraan medewerking heeft verleend. Hij vond het van groot belang dat de herinnering aan Bram Hoftijzer op deze wijze bewaard blijft. Vervolgens onthulden de heer Luiten, een goede bekende van Bram, en wethouder Kok het bord ter ere van Bram Hoftijzer
Bram Hoftijzer heeft jarenlang in “De Cederhof” aan de Hogestraat te Aalten gewoond. Hij is geboren op 20 april 1911 en overleed op 1 augustus 2008 op 97-jarige leeftijd.
Bram stelde het zeer op prijs dat je in zijn omgeving verbleef. Indien je voor zijn gevoel te lang weg bleef, vroeg hij in het dialect waar je was. Volgens hem kon al het andere werk morgen wel gedaan worden.
De laatste jaren leefde hij volgens een vast dagritme dat bestond uit het lezen van de krant, het schillen van de aardappelen, eten, televisie kijken, koffie drinken en het maken van een praatje met de aanwezig begeleiding of visite. Hij was oprecht geïnteresseerd in de medemens en je moest vertellen waar je vandaan kwam en of je al getrouwd was.
Het was ook zijn grote wens om te trouwen, maar dat is nooit gebeurd omdat alles (en dus ook het trouwen) volgens hem na de oorlog te duur werd. Vaak beurde je hem op door te zeggen dat het huwelijk ook niet altijd alles is.