GROENLO- De Slag om Grolle beleefde vandaag alwwer zijn tweede dag. ook deze zaterdag hing in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de Zaterdag was de grote veldslag.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groenlo (vroeger Grol geheten) waarbij honderden acteurs de gebeurtenissen v...
DOETINCHEM - Wordt de Achterhoek de eerste plattelandsregio waar massaal duurzame deelvoertuigen gedeeld worden? Burgemeester Mark Boumans van Doetinchem en tevens voorzitter van 8RHK-ambassadeurs gaat de uitdaging aan met de inwoners.
Hij daagt iedere Achterhoeker uit mee te doen: honderd duurzame deelvoertuigen voor de Achterhoek. Volgens Boumans hebben veel inwoners behoefte aan vervoer. Dat kan zijn naar werk, het ziekenhuis of naar sportverenigingen.
'Wat is...
GROENLO- De Slag om Grolle is los gebarsten. Er hangt in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de eerste dag was de grote veldslag, die vrijdag middag voor het eerst plaats vond en dit weekend elke middag te zien en te beleven valt.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groe...
AALTEN - Rust en ruimte om te leven zoals jij dat wilt, met hulp van de samenleving én de gemeente als je dat nodig hebt. Zo zien deelnemers aan ‘U Spreekt’, het inwonerspanel van de gemeente Aalten, hun toekomstige gemeente het liefst. Het inwonerspanel telt ruim 1.300 panelleden. Ruim 80% daarvan vulde eind vorig jaar de vragen in over ‘hun’ gemeente in 2025 en verder. Het college van burgemeester en wethouders gebruikt de uitkomst om een toekomstvisie op te ste...
Onderzoek naar visstand in Grote Gracht in Bredevoort
Op dinsdag 29 november verrichtte Sportvisserij Nederland een onderzoek naar de visstand in de Grote Gracht in Bredevoort. Door de kou van de afgelopen winter legden veel vissen het loodje in deze gracht. Met name karpers en palingen kwamen in januari dit jaar dood boven drijven. Dit als gevolg van zuurstofgebrek. Door de sneeuwlaag op het ijsdek van de Grote Gracht was het niet mogelijk om wakken te slaan. Honderden vissen stierven door zuurstofgebrek. Op verzoek van de Hengelsportvereniging De Slinge verrichtte Sportvisserij Nederland een onderzoek naar de visstand. Men wilde weten welke soorten nog aanwezig waren en of de vis nog in goede conditie is. Met motorbootjes werden netten uitgezet en na een tijd haalde men de nog overgebleven vis binnen. Bert Houwer van de Hengelsportvereniging constateerde dat de strenge winter dramatische gevolgen heeft gehad voor de vissen. Al hebben sommige karpers het wel overleefd. Er zaten er toch nog een aantal tussen die wel 'winterhard' bleken te zijn.
De vissen werden gemeten en gewogen en later teruggezet in de Grote Gracht.
Na onderzoek wordt een advies opgesteld voor het eventueel uitzetten van nieuwe soorten vis in de gracht. Want een gracht zonder voldoende vis is voor de leden van de Hengelsportvereniging niet aantrekkelijk. Men moet wel wat te vangen hebben.
Het onderzoek was voor de jeugd van de basisschool 't Bastion uit Bredevoort een mooie gelegenheid om wat meer kennis op te doen over de visserij. Ze mochten op uitnodiging van Sportvisserij Nederland een kijkje komen nemen