GROENLO- De Slag om Grolle beleefde vandaag alwwer zijn tweede dag. ook deze zaterdag hing in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de Zaterdag was de grote veldslag.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groenlo (vroeger Grol geheten) waarbij honderden acteurs de gebeurtenissen v...
DOETINCHEM - Wordt de Achterhoek de eerste plattelandsregio waar massaal duurzame deelvoertuigen gedeeld worden? Burgemeester Mark Boumans van Doetinchem en tevens voorzitter van 8RHK-ambassadeurs gaat de uitdaging aan met de inwoners.
Hij daagt iedere Achterhoeker uit mee te doen: honderd duurzame deelvoertuigen voor de Achterhoek. Volgens Boumans hebben veel inwoners behoefte aan vervoer. Dat kan zijn naar werk, het ziekenhuis of naar sportverenigingen.
'Wat is...
GROENLO- De Slag om Grolle is los gebarsten. Er hangt in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de eerste dag was de grote veldslag, die vrijdag middag voor het eerst plaats vond en dit weekend elke middag te zien en te beleven valt.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groe...
AALTEN - Rust en ruimte om te leven zoals jij dat wilt, met hulp van de samenleving én de gemeente als je dat nodig hebt. Zo zien deelnemers aan ‘U Spreekt’, het inwonerspanel van de gemeente Aalten, hun toekomstige gemeente het liefst. Het inwonerspanel telt ruim 1.300 panelleden. Ruim 80% daarvan vulde eind vorig jaar de vragen in over ‘hun’ gemeente in 2025 en verder. Het college van burgemeester en wethouders gebruikt de uitkomst om een toekomstvisie op te ste...
De overheid snijdt flink in haar natuurbeleid. Voor de Stuurgroep Herinrichting Winterswijk Oost reden om haar landinrichting nieuw leven in te blazen. Gestart wordt met de voorbereidingen voor een nieuwe, supersnelle aanpak voor herverkaveling, die per deelgebied maximaal een jaar duurt.
De landinrichting in Winterswijk lag in feite stil. Er was te weinig grond beschikbaar voor realisatie van de plannen voor nieuwe natuur en verbetering van de landbouwstructuur. Nu de Rijksoverheid minder geld beschikbaar stelt voor nieuwe natuur in Nederland, gaat ook de claim op nieuwe natuur in Winterswijk Oost omlaag. Dat maakt dat het landinrichtingsplan alsnog uitvoerbaar wordt.
Winst pakken
Een efficiënte agrarische bedrijfsvoering met aaneengesloten kavels levert aanzienlijke milieu-, tijd- en kostenbesparingen op. Om op korte termijn winst te boeken met een goed verkaveld gebied, wil de Stuurgroep Herinrichting Winterswijk Oost de herverkaveling snel realiseren. De provincie Gelderland is akkoord met het starten van de voorbereidingen voor een snelle verkaveling. De Stuurgroep start daarom direct met de voorbereidingen voor zo'n snelle verkaveling. De komende drie maanden actualiseert de Stuurgroep het landinrichtingsplan, waarin de bijdragen van provincie, waterschap en gemeenten worden vastgelegd.
Om vervolgens snel tot resultaat te komen, is het de bedoeling het ruilplan volgens een nieuwe methode te ontwikkelen. Deze manier van herverkavelen is op vrijwillige basis en heeft een doorlooptijd van slechts één jaar per deelgebied. Voorwaarde voor succes is de actieve deelname van alle betrokken grondeigenaren en grondgebruikers. Winterswijk Oost is de tweede regio waar deze methode wordt ingezet.
Individuele gesprekken en werksessies
In de maanden voor de zomer zijn er bijeenkomsten en individuele gesprekken met alle betrokken grondeigenaren en grondgebruikers. Vervolgens wordt op 17 september 2012 in het deelgebied Woold (2.850 ha) de startavond gehouden, waar grondeigenaren en grondgebruikers hun mening kunnen geven over de voorgestelde aanpak. Op 22 november 2012 start deelgebied Brinkheurne