GROENLO- De Slag om Grolle beleefde vandaag alwwer zijn tweede dag. ook deze zaterdag hing in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de Zaterdag was de grote veldslag.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groenlo (vroeger Grol geheten) waarbij honderden acteurs de gebeurtenissen v...
DOETINCHEM - Wordt de Achterhoek de eerste plattelandsregio waar massaal duurzame deelvoertuigen gedeeld worden? Burgemeester Mark Boumans van Doetinchem en tevens voorzitter van 8RHK-ambassadeurs gaat de uitdaging aan met de inwoners.
Hij daagt iedere Achterhoeker uit mee te doen: honderd duurzame deelvoertuigen voor de Achterhoek. Volgens Boumans hebben veel inwoners behoefte aan vervoer. Dat kan zijn naar werk, het ziekenhuis of naar sportverenigingen.
'Wat is...
GROENLO- De Slag om Grolle is los gebarsten. Er hangt in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de eerste dag was de grote veldslag, die vrijdag middag voor het eerst plaats vond en dit weekend elke middag te zien en te beleven valt.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groe...
AALTEN - Rust en ruimte om te leven zoals jij dat wilt, met hulp van de samenleving én de gemeente als je dat nodig hebt. Zo zien deelnemers aan ‘U Spreekt’, het inwonerspanel van de gemeente Aalten, hun toekomstige gemeente het liefst. Het inwonerspanel telt ruim 1.300 panelleden. Ruim 80% daarvan vulde eind vorig jaar de vragen in over ‘hun’ gemeente in 2025 en verder. Het college van burgemeester en wethouders gebruikt de uitkomst om een toekomstvisie op te ste...
Regionaal woonwensen- en leefbaarheidsonderzoek van start
Medio maart start een groot onderzoek naar de woonwensen voor de toekomst en de huidige leefbaarheid. Het onderzoek vindt plaats in vrijwel alle gemeenten in de Achterhoek en wordt samen met de woningcorporaties uitgevoerd. De Rijksuniversiteit Groningen voert het onderzoek uit.
Met de uitkomsten kan de gemeenteraad nog betere beslissingen nemen over het wonen in de toekomst. Waar en hoe bouwen we nieuwe woningen? Welke aanpassingen van de bestaande woningen zijn nodig i.v.m. de vergrijzing van de bevolking? Welke wensen hebben starters op de woningmarkt?
Niet iedere inwoner neemt deel aan het onderzoek. De deelnemers worden via een steekproef bepaald. Zij krijgen medio maart een brief van de Rijksuniversiteit Groningen. Daarin staat een uitnodiging om een aantal vragen via internet te beantwoorden. Wij vinden uw deelname aan dit onderzoek erg belangrijk. Deelnemers, die binnen vier weken de vragenlijst invullen, maken kans op een VVV-bon van € 50,-. Eind 2012 staan de resultaten van het onderzoek op de agenda van de gemeenteraad. Op basis daarvan kunnen besluiten worden genomen over het wonen in de komende