Burgemeester geeft workshop aan leerlingen van De Driemark

Campagne Meld Misdaad Anoniem van 16 tot en met 29 april

In hoogsteigen persoon gaf burgemeester Van Beem op woensdag 18 april een workshop aan leerlingen van een brugklas van De Driemark aan de Jan Strienstraweg samen met de wijkagent en Stichting M.. Onderwerp: jongeren wegwijs en vertrouwd te maken in de mogelijkheden om geweldszaken en strafbare feiten te melden. Bijvoorbeeld bij de wijkagent of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. De burgemeester gaf de workshop om nog eens het grote belang te benadrukken van de campagne Meld Misdaad Anoniem.

De boodschap van de burgemeester was duidelijk: Winterswijk is een mooie gemeente waar mooie dingen gebeuren en dat moet zo blijven! In de workshop werd de leerlingen uitgelegd wat ze nu zelf kunnen doen als ze getuige zijn of informatie hebben over strafbare feiten.

Soms ben je ongewild getuige of slachtoffer van geweld of bedreigingen: tijdens het uitgaan, op straat of onderweg in het openbaar vervoer. Ben je getuige van of heb je informatie over strafbare feiten? Dan kun je een aantal dingen doen. In ieder geval is het van groot belang dat je de informatie deelt om erger te voorkomen. Een melding kun je (ook) bespreken met de politie of de wijkagent. De anonimiteit kan dan niet altijd gewaarborgd worden. Weerhoud dit je een melding te doen, neem dan contact op met Stichting M. op nummer 0800- 7000 en vertel wat je weet en wat je gezien hebt of gehoord hebt. Zij zorgen ervoor dat de melding zonder jouw naam bij politie terecht komt. De politie behandelt de anonieme meldingen en tips en nemen actie als dat nodig is.

De campagne Meld Misdaad Anoniem loopt van 16 tot en met 29 april. Naast de workshops worden ook folders uitgedeeld aan winkelend publiek. Aanleiding voor de campagne was de constatering van het politieteam Winterswijk en de gemeente Winterswijk dat er binnen onze gemeente een toenemend aantal strafbare feiten wordt gepleegd door jongeren in de leeftijd van 12 tot 18 jaar. Bovendien vinden jongeren het vaak lastig om aangifte te doen als ze slachtoffer of getuige zijn van geweld of strafbare feiten. De campagne is een onderdeel van het intensieve jeugdbeleid dat de gemeente voert in samenwerking met verschillende organisaties zoals het politieteam Winterswijk en de middelbare scholen.

Meer weten over Stichting M.?: www.meldmisdaadanoniem.nl.


« Terug naar het artikel
Advertenties
Advertenties
Delightnet Home Automation for free