sv Dinxperlo 1 vs AD'69 1 2-2 remise

Door Ron van der Leij

Na 2 verliespartijen, Eibergen en BonBoys, werd het weer's tijd voor een pot met punten, het liefst 3. Het zelfde was ook Dinxperlo van plan na genadeloos te zijn afgeslacht door Gendringen. Dan mag je als publiek dus 2 teams verwachten die er op gebrand waren om er hard voor te knokken. Daarnaast had de trainer van svD waarschijnlijk geen zin in om nogmaals excuses te moeten aanbieden aan de Dinxperloer publiek . Mooi spel is dan niet belangrijk, punten pakken!!

Foto's: Clemens Menting

AD stond al vroeg op de mat voor de warming-up, vergezeld van aloude klanken uit de tijd dat we nog met houten kar naar Dinxperlo afreisden en broodjes voor onderweg meenamen. Met de lokale Jack van Gelder op de tribune was AD er klaar voor. Treenr Sander had gekozen voor de volgende elf: Huib, Nick, Rik, Maik, Robin, Michiel, Tim (av), Bram, Bashkim, Vincent en Djayen en met Dylan, Yusuf en Mathijs ten Bruin op de bank. U mist Sander? Klopt, ook voor het 2e was het een belangrijke dag en daarom Sander naar AD2. U mist ook Bram Koelman?? Ook dat klopt, geschorst n.a.v. de rode kaart, volgende week is hij er weer bij. Nick nam daarom de plaats waar als laatste man, dat vertrouwen had Nick zeker verdiend n.a.v. verdedigend werk in de voorgaande weken.

Over de wedstrijd kunnen we kort zijn, het was vandaag niet veel. AD speelde vandaag niet haar beste wedstrijd van het seizoen, wel wist AD de score te openen in de 7e minuut. En nu wist Rik wel te scoren in het goede net, en nog wel met een kopbal, uit een vrije trap van Maik. Dezelfde Maik die even later een gele kreeg voor een overtreding. Dit is nr 3 van het seizoen, evenveel als de beide Robins, veel meer moeten de heren niet krijgen om geschorst te worden. Na deze openingstreffer verviel AD in een mindere fase waarvan Dinxperlo het initiatief overnam en op het moment dat uw verslaggever dit noteerde viel de 1-1 in de 25e minuut. Ondanks dat het voetbal niet veel voorstelde waren er toch legio kansen voor AD, oa in de 37e minuut waar Michiel eerst de paal raakte en Vincent de terugkomende bal voor het inleggen had, helaas....de bal werd torenhoog over geschoten. Wederom een grote kans voor Bashkim in de 46e minuut maar de bal leek er geen in te hebben om voor de tweede keer in het net te vallen.

In minuut 47 wist Dinxperlo de 2-1 voorsprong te nemen. Zaak voor AD om nu alles op alles te zetten, hier verliezen zou totaal onnodig zijn , het zou vooral jammer zijn om een mooi seizoen zo weg te geven in de laatste reeks wedstrijden tegen , met alle respect, lager geklasseerde teams. Daarnaast had AD ook pech Rik te moeten wisselen met een blessure, Yusuf werd ingebracht. In de 73e minuut wederom een wissel, verdediger Robin er uit voor een extra aanvaller in de vorm van Dylan. Maar buiten de kansen voor AD waren die er ook voor Dinxperlo, bij één zo'n kans probeerde een Dinxperloer aanvaller een met een omhaal te scoren, het enige wat hij wist te raken was onze Maik die vervolgens even later ook geblesseerd gewisseld werd voor Mathijs ten Bruin. Verder bracht deze dezelfde actie nog meer leed maar gelukkig niet aan AD-zijde. De Dinxperloer aanvaller raakte zelf ook zwaar geblesseerd en direct na zijn omhaal werd er om een brancard gevraagd. Wat de blessure nu uiteindelijk was, gesproken werd over een gebroken enkel/ scheenbeen, na een ambulancebezoek ter plekke strompelde uiteindelijk de speler met krukken op eigen kracht van het sportcomplex.

Terug naar de wedstrijd, AD stond nog steeds achter met 2-1 en kreeg alle kansen op een gelijkmaker maar het net werd alleen gevonden in de 78e minuut. Een cornerbal werd door Dylan verlengd en hier wist Michiel met het hoofd dankbaar gebruik van te maken. 2-2 werd het , en bleef het.

Door 2 punten te laten liggen zakt AD'69 1 plek op de ranglijst en dat is zonde, kan me zo voorstellen dat de heren terugwillen naar het figuurlijke linkerrijtje, dan moeten ze de volgende wedstrijden vol aan de bak. Hopelijk vallen de blessures van Rik en Maik mee , we gaan het meemaken.