GROENLO- De Slag om Grolle beleefde vandaag alwwer zijn tweede dag. ook deze zaterdag hing in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de Zaterdag was de grote veldslag.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groenlo (vroeger Grol geheten) waarbij honderden acteurs de gebeurtenissen v...
DOETINCHEM - Wordt de Achterhoek de eerste plattelandsregio waar massaal duurzame deelvoertuigen gedeeld worden? Burgemeester Mark Boumans van Doetinchem en tevens voorzitter van 8RHK-ambassadeurs gaat de uitdaging aan met de inwoners.
Hij daagt iedere Achterhoeker uit mee te doen: honderd duurzame deelvoertuigen voor de Achterhoek. Volgens Boumans hebben veel inwoners behoefte aan vervoer. Dat kan zijn naar werk, het ziekenhuis of naar sportverenigingen.
'Wat is...
GROENLO- De Slag om Grolle is los gebarsten. Er hangt in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de eerste dag was de grote veldslag, die vrijdag middag voor het eerst plaats vond en dit weekend elke middag te zien en te beleven valt.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groe...
AALTEN - Rust en ruimte om te leven zoals jij dat wilt, met hulp van de samenleving én de gemeente als je dat nodig hebt. Zo zien deelnemers aan ‘U Spreekt’, het inwonerspanel van de gemeente Aalten, hun toekomstige gemeente het liefst. Het inwonerspanel telt ruim 1.300 panelleden. Ruim 80% daarvan vulde eind vorig jaar de vragen in over ‘hun’ gemeente in 2025 en verder. Het college van burgemeester en wethouders gebruikt de uitkomst om een toekomstvisie op te ste...
Eindkeuring Kalveropfokclub Aalten, Winterswijk en Vragender .
Op zaterdag 7 juli vond in Aalten, Winterswijk en Vragender de eindkeuring plaats van de Kalveropfokclub (KOC). Het doel van de KOC is om de jeugd te interesseren voor de opfok en verzorging van kalveren. Een onderdeel hierbij is het verkrijgen van inzicht over een zo doelmatig mogelijke voeding, opfok en huisvesting van kalveren. Op deze manier kan de jeugd vertrouwd raken met de omgang met het vee. De Kalveropfokclub organiseert kalveropfokwedstrijden. Men houdt allerlei huiskeuringen, waarbij de kalfjes worden gekeurd op de onderdelen toilet (uiterlijk van het dier), omgang en voorbrengen, bijhouden boekje met gegevens over het kalf en huisvesting. Na een aantal huiskeuringen vond op zaterdag 7 juli de eindkeuring plaats.
De jeugd toont dan de omgang met het kalfje aan de jury. De jeugd moet zich dan houden aan bepaalde spelregels zoals niet roken en snoepen tijdens het voorbrengen. Ook dient men gekleed te gaan in nette en schone kleding met witte bloes en passend schoeisel, bij voorkeur klompen, nooit laarzen. Ook het kalf moest er vanzelfsprekend netjes geknipt en geschoren bijlopen. Staart, oren en kop moet een dag voor de keuring geschoren worden. Uit de gemeente Aalten deden mee: Bram te Hennepe, Anouk Meerdink, Nienke Weerdt, Hennie van Eerden, Eline Kobus, Imre en Kyara Langeler. Uit Vragender deden mee: Jens Schoenmakers, Willem Mateman, Hessel Nijrolder, Daan en Rens Ribbers, Jaap Hegeman, Thomas Lageschaar en Harm Groot Zevert. Uit Meddo, bij Winterswijk deed mee: Sven ten Dolle. Filmaalten maakte opnamen bij Anouk Meerdink in 't Klooster bij Bredevoort en bij Sven ten Dolle in Meddo Bij Winterswijk. De prijsuitreiking van de eindkeuring vond plaats bij de familie Hegeman in Vragender. Alle deelnemers werden beloond met een beker. Er waren bekers voor verschillende wedstrijdcategoriƫn; deelnemers welke voor het eerst meededen en deelnemers die al vaker meegedaan hadden. Dat was de beloning voor het goed verzorgen van de dieren en ook de patat na afloop van de prijsuitreiking viel zeer in de smaak.