GROENLO- De Slag om Grolle beleefde vandaag alwwer zijn tweede dag. ook deze zaterdag hing in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de Zaterdag was de grote veldslag.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groenlo (vroeger Grol geheten) waarbij honderden acteurs de gebeurtenissen v...
DOETINCHEM - Wordt de Achterhoek de eerste plattelandsregio waar massaal duurzame deelvoertuigen gedeeld worden? Burgemeester Mark Boumans van Doetinchem en tevens voorzitter van 8RHK-ambassadeurs gaat de uitdaging aan met de inwoners.
Hij daagt iedere Achterhoeker uit mee te doen: honderd duurzame deelvoertuigen voor de Achterhoek. Volgens Boumans hebben veel inwoners behoefte aan vervoer. Dat kan zijn naar werk, het ziekenhuis of naar sportverenigingen.
'Wat is...
GROENLO- De Slag om Grolle is los gebarsten. Er hangt in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de eerste dag was de grote veldslag, die vrijdag middag voor het eerst plaats vond en dit weekend elke middag te zien en te beleven valt.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groe...
AALTEN - Rust en ruimte om te leven zoals jij dat wilt, met hulp van de samenleving én de gemeente als je dat nodig hebt. Zo zien deelnemers aan ‘U Spreekt’, het inwonerspanel van de gemeente Aalten, hun toekomstige gemeente het liefst. Het inwonerspanel telt ruim 1.300 panelleden. Ruim 80% daarvan vulde eind vorig jaar de vragen in over ‘hun’ gemeente in 2025 en verder. Het college van burgemeester en wethouders gebruikt de uitkomst om een toekomstvisie op te ste...
AALTEN – Het Eetlokaal van Cafe Schiller krijgt Jan Grijssen als nieuwe kok. Volgende maand gaat Jan de uitdaging aan om zijn stempel op het eten in de oerkroeg te drukken. Zijn kookkunsten beloven veel originele gerechten van verse producten.
Na vijf jaar in de keuken van Cafe Schiller, stopt Gert Jan Muller per november als kok van het Eetlokaal. Met goede en originele gerechten heeft Gert Jan een mooie basis neergezet. Hierbij gebruik makend van biologische groenten uit eigen moestuin en vlees van slagerij Gleis. Deze lijn blijft Schiller dan ook doorzetten. Populaire gerechten als de op tapas gebaseerde hapasschotels blijven bestaan en ook de eenvoudigere dagschotels. Daarnaast komen er gerechten gemaakt van streekproducten. Hierbij zijn leefomstandigheden van vee, vakmanschap, seizoensproducten en de groenten uit eigen moestuin van groot belang.
De smaakpapillen van gasten verassen we met mooie combinatie van spijs en bier. Cafe Schiller voert een groot assortiment speciaalbieren zoals de trappistenbieren van La Trappe, de abdijbieren van Maredsous en Grimbergen en de biologische en glutenvrije bieren van Lammsbrau. Deze bieren vormen een mooie begeleiding van een maaltijd, zijn toegankelijk bij het eten en het is eens wat anders dan een glas wijn. Jan gaat hier leuke en wisselende menu's voor opstellen. De keuken van Cafe Schiller is geopend op de vrijdag, zaterdag en zondag en om de week op de donderdag voor en tijdens de voorstellingen van het Filmhuis in de bovenzaal.