GROENLO- De Slag om Grolle beleefde vandaag alwwer zijn tweede dag. ook deze zaterdag hing in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de Zaterdag was de grote veldslag.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groenlo (vroeger Grol geheten) waarbij honderden acteurs de gebeurtenissen v...
DOETINCHEM - Wordt de Achterhoek de eerste plattelandsregio waar massaal duurzame deelvoertuigen gedeeld worden? Burgemeester Mark Boumans van Doetinchem en tevens voorzitter van 8RHK-ambassadeurs gaat de uitdaging aan met de inwoners.
Hij daagt iedere Achterhoeker uit mee te doen: honderd duurzame deelvoertuigen voor de Achterhoek. Volgens Boumans hebben veel inwoners behoefte aan vervoer. Dat kan zijn naar werk, het ziekenhuis of naar sportverenigingen.
'Wat is...
GROENLO- De Slag om Grolle is los gebarsten. Er hangt in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de eerste dag was de grote veldslag, die vrijdag middag voor het eerst plaats vond en dit weekend elke middag te zien en te beleven valt.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groe...
AALTEN - Rust en ruimte om te leven zoals jij dat wilt, met hulp van de samenleving én de gemeente als je dat nodig hebt. Zo zien deelnemers aan ‘U Spreekt’, het inwonerspanel van de gemeente Aalten, hun toekomstige gemeente het liefst. Het inwonerspanel telt ruim 1.300 panelleden. Ruim 80% daarvan vulde eind vorig jaar de vragen in over ‘hun’ gemeente in 2025 en verder. Het college van burgemeester en wethouders gebruikt de uitkomst om een toekomstvisie op te ste...
AALTEN - Bijna 10 jaar na de brand op 7 december 2002 zit er schot in de zaak aan de Hofstraat Aalten. Eindelijk gebeurd er wat met het verpauperde pand. Jarenlang is er gediscussieerd over de voormalige textielfabriek van Driessen. Jarenlang hingen de omwonenden uit ergenis op Oudjaarsdag een 'jaartallenbord' aan de gevel in de Hofstraat met de tekst:'Hoe lang gaat het duren'.
Vrijdag 16 november 2012 zal de geschiedenis ingaan als een belangrijk moment voor een monument. Op die dag werd een start gemaakt met de sloop van de niet-monumentale delen van de voormalige textielfabriek van Driessen. We zijn nu een paar weken verder en we zien dat de Firma Rouwmaat druk aan het werk is met de sloopwerkzaamheden aan het pand. Er wordt voorzichtig gesloopt. De monumentale delen moeten behouden blijven. Het vooraanzicht van het fabriekspand blijft bestaan. De voorgevel wordt volledig gerestaureerd, evenals de karakteristieke schoorsteen en het stoomketelhuis die zich aan de achterzijde van de fabriek bevinden. Aan de voorzijde van het gebouw, achter de authentieke voorgevel, worden patiowoningen en kantoorruimten gerealiseerd. Aan de kant van de Slingebeek komt een schitterend appartementencomplex. De monumentale sheddaken worden van zonnepanelen voorzien voor het opwekken van duurzame energie. Onder de sheddaken komt een royale parkeervoorziening. De Firma Rotsbouw heeft er, straks na de sloop, een mooie klus aan. Het is de bedoeling dat begin 2014 de klus geklaard is. De Hofstraat zal dan de 'parel van Aalten' worden.