GROENLO- De Slag om Grolle beleefde vandaag alwwer zijn tweede dag. ook deze zaterdag hing in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de Zaterdag was de grote veldslag.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groenlo (vroeger Grol geheten) waarbij honderden acteurs de gebeurtenissen v...
DOETINCHEM - Wordt de Achterhoek de eerste plattelandsregio waar massaal duurzame deelvoertuigen gedeeld worden? Burgemeester Mark Boumans van Doetinchem en tevens voorzitter van 8RHK-ambassadeurs gaat de uitdaging aan met de inwoners.
Hij daagt iedere Achterhoeker uit mee te doen: honderd duurzame deelvoertuigen voor de Achterhoek. Volgens Boumans hebben veel inwoners behoefte aan vervoer. Dat kan zijn naar werk, het ziekenhuis of naar sportverenigingen.
'Wat is...
GROENLO- De Slag om Grolle is los gebarsten. Er hangt in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de eerste dag was de grote veldslag, die vrijdag middag voor het eerst plaats vond en dit weekend elke middag te zien en te beleven valt.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groe...
AALTEN - Rust en ruimte om te leven zoals jij dat wilt, met hulp van de samenleving én de gemeente als je dat nodig hebt. Zo zien deelnemers aan ‘U Spreekt’, het inwonerspanel van de gemeente Aalten, hun toekomstige gemeente het liefst. Het inwonerspanel telt ruim 1.300 panelleden. Ruim 80% daarvan vulde eind vorig jaar de vragen in over ‘hun’ gemeente in 2025 en verder. Het college van burgemeester en wethouders gebruikt de uitkomst om een toekomstvisie op te ste...
GUV Uitvaartverzorging krijgt 9,6 van nabestaanden!
Onafhankelijk onderzoek van het Keurmerk Uitvaartzorg toonde in 2012 aan: GUV Uitvaartverzorging krijgt gemiddeld een 9,6 van de nabestaanden. BSI, de keuringsinstantie die door het Keurmerk Uitvaartzorg aangewezen is als keurende instantie rapporteerde dit in 2012.
Henk-Jan Harbers, hoofd uitvaartzorg bij GUV Uitvaartverzorging spreekt namens de organisatie GUV zijn trots uit over deze beoordeling. "Wij vinden het erg belangrijk dat onafhankelijk onderzoek dit bevestigd. In het rapport van BSI staat letterlijk: 'De gemiddelde score van een 9,6 behoort tot de hoogste van het land'. Wij zijn ook mensen, dus een 10 kun je niet halen. Maar het goed begeleiden van nabestaanden is onze enige doelstelling, we werken zonder winstoogmerk. Dat geeft ons ruimte om extra tijd te besteden aan de families. We bespreken daarom ook periodiek al onze werkwijzen om die continue te verbeteren.
GUV stelt zicht ten doel het afscheid dat nabestaanden moeten nemen zo goed mogelijk te laten verlopen."
Bert van Asselt, directeur bij GUV Uitvaartverzorging, voegt toe: "De gegevens van deze beoordeling komen uit Klanttevredenheidsformulieren. Deze worden door de keuringsinstantie beoordeeld, samen met veel andere punten die gecontroleerd worden. Dat zijn diverse punten van het beoordelen van het eerste contact via de juistheid van de begrotingen die we afgeven tot de handtekening op de rouwbrief van de familie voor akkoord. Alles wordt nagelopen. Daarbij zijn de Klanttevredenheidsformulieren een maatstaf voor hoe de klant onze dienstverlening ervaart. Daarop wordt per onderdeel onze dienstverlening beoordeeld. Omdat er zeer veel formulieren terugkomen (73%) is deze beoordeling erg betrouwbaar te noemen. Het is dus geen cijfer wat BSI ons geeft, maar zij controleren de cijfers die de nabestaanden ons geven. Dat maakt ons bijzonder trots op het hoge cijfer, een 9,6. Wij doen het tenslotte voor de nabestaanden!"
Op de foto: v.l.n.r. Rita ter Bogt, Willy van Eerden, Henk-Jan Harbers, Freek Verheijen, Xandra Wolterink en Etienne Icking.