GROENLO- De Slag om Grolle beleefde vandaag alwwer zijn tweede dag. ook deze zaterdag hing in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de Zaterdag was de grote veldslag.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groenlo (vroeger Grol geheten) waarbij honderden acteurs de gebeurtenissen v...
DOETINCHEM - Wordt de Achterhoek de eerste plattelandsregio waar massaal duurzame deelvoertuigen gedeeld worden? Burgemeester Mark Boumans van Doetinchem en tevens voorzitter van 8RHK-ambassadeurs gaat de uitdaging aan met de inwoners.
Hij daagt iedere Achterhoeker uit mee te doen: honderd duurzame deelvoertuigen voor de Achterhoek. Volgens Boumans hebben veel inwoners behoefte aan vervoer. Dat kan zijn naar werk, het ziekenhuis of naar sportverenigingen.
'Wat is...
GROENLO- De Slag om Grolle is los gebarsten. Er hangt in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de eerste dag was de grote veldslag, die vrijdag middag voor het eerst plaats vond en dit weekend elke middag te zien en te beleven valt.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groe...
AALTEN - Rust en ruimte om te leven zoals jij dat wilt, met hulp van de samenleving én de gemeente als je dat nodig hebt. Zo zien deelnemers aan ‘U Spreekt’, het inwonerspanel van de gemeente Aalten, hun toekomstige gemeente het liefst. Het inwonerspanel telt ruim 1.300 panelleden. Ruim 80% daarvan vulde eind vorig jaar de vragen in over ‘hun’ gemeente in 2025 en verder. Het college van burgemeester en wethouders gebruikt de uitkomst om een toekomstvisie op te ste...
In een column enkele dagen geleden had ik het over een ludiek protest van de colleges van b en w van acht gemeentes langs de spoorlijn Winterswijk-Arnhem. De actie was gericht tegen de rampzalige situatie in het openbaarvervoer sinds de komst van Arriva. De actie zou niet zijn doorgegaan omdat een vertegenwoordiger van de provincie dat verbood. Een dergelijke actie tijdens een nieuwjaarsreceptie kon niet worden toegelaten. De zaken schijnen nu plotseling anders te zijn komen liggen, maar hoe ze dan wel liggen kan niemand zeggen. Dit noemt men in de maatschappij ook wel politiek van het hoogste plan: veel zeggen en absoluut voorkomen dat iemand er nog een snars van begrijpt. Provincie en bestuurder van de acht gemeentes probeer nu eens te handelen als een ‘gewoon’ persoon van vlees en bloed en laat zien dat de zaken soms veel eenvoudiger zijn dan gedacht. Ga aan tafel zitten en geef een gelijkluidend antwoord op de volgende vragen:
1. Wie wilden er protesteren: de colleges of uitsluitend de wethouders of zelfs geen van allen?
2. Werd het gezelschap door een medewerker van de provincie nu wel of niet verboden te demonstreren?
3. Wie heeft bij het provinciehuis wie te woord gestaan?
4. Was de actie wel of niet aangekondigd?
5. Zijn er nu wel of geen wethouders gesignaleerd op de nieuwjaarsreceptie?
6. Heeft dit theaterstukje geleid tot een begin van een oplossing voor de problemen met Arriva? Om op deze paar vragen een duidelijk antwoord te formuleren waar iedereen achter staat kan toch niet moeilijk zijn. Mocht dat wel het geval zijn dan houd ik mij hart vast als gemeenten en provincie samen een groot project ter hand willen nemen. Ik weet dan slechts één ding vrijwel zeker: ik zal helaas niet meer meemaken dat het project wordt uitgevoerd.