GROENLO- De Slag om Grolle beleefde vandaag alwwer zijn tweede dag. ook deze zaterdag hing in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de Zaterdag was de grote veldslag.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groenlo (vroeger Grol geheten) waarbij honderden acteurs de gebeurtenissen v...
DOETINCHEM - Wordt de Achterhoek de eerste plattelandsregio waar massaal duurzame deelvoertuigen gedeeld worden? Burgemeester Mark Boumans van Doetinchem en tevens voorzitter van 8RHK-ambassadeurs gaat de uitdaging aan met de inwoners.
Hij daagt iedere Achterhoeker uit mee te doen: honderd duurzame deelvoertuigen voor de Achterhoek. Volgens Boumans hebben veel inwoners behoefte aan vervoer. Dat kan zijn naar werk, het ziekenhuis of naar sportverenigingen.
'Wat is...
GROENLO- De Slag om Grolle is los gebarsten. Er hangt in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de eerste dag was de grote veldslag, die vrijdag middag voor het eerst plaats vond en dit weekend elke middag te zien en te beleven valt.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groe...
AALTEN - Rust en ruimte om te leven zoals jij dat wilt, met hulp van de samenleving én de gemeente als je dat nodig hebt. Zo zien deelnemers aan ‘U Spreekt’, het inwonerspanel van de gemeente Aalten, hun toekomstige gemeente het liefst. Het inwonerspanel telt ruim 1.300 panelleden. Ruim 80% daarvan vulde eind vorig jaar de vragen in over ‘hun’ gemeente in 2025 en verder. Het college van burgemeester en wethouders gebruikt de uitkomst om een toekomstvisie op te ste...
Notarissen en dergelijke zullen het de komende weken druk krijgen met het veranderen van de namen van sportverenigingen en organisaties die zich inzetten voor een goed doel. Steden, provincies en dergelijke, niet uitsluitend in Nederland, maar overal in de wereld moeten op zoek naar nieuwe namen voor duizenden straten, pleinen, plantsoenen, sportaccommodaties en noem maar op. Straatnaambordjes moeten worden vervangen. Overal moet zijn naam worden verwijderd, als het aan mij zou liggen zelfs uit het doopregister. Universiteiten waarvan hij een eredoctoraat heeft gekregen zullen zijn naam uit de archieven verwijderen en als het goed is verliest hij zelfs het erelidmaatschap van welke organisatie dan ook. Ik heb het hier natuurlijk over Lance Armstrong, de bekendste notoire leugenaar uit de sportgeschiedenis, wat zeg ik sportgeschiedenis, nee, geschiedenis. Geen enkele politicus kan zich met hem meten. Stapels T-shirts, vooral gele, met daarop zijn naam of portret kunnen rechtstreeks de vuilverbrandingsovens in.
Geen mens zal zich nog willen laten zien in een shirt dat herinnerd aan een man die ruim vijftien jaar lang alles en iedereen heeft voorgelogen en daarvan niet eens spijt heeft. Over enkele jaren spreken jongeren over een ‘armstrongetje’ als zij een lintworm aan leugens bedoelen. Een bedrijfstak zal kunnen profiteren van het bedrog van de man die door vals spel zeven keer de tour won, een medaille behaalde op de olympische spelen en tientallen klassiekers won. Die bedrijfstak, de farmaceutische industrie, kan een campagne voor EPO beginnen. ‘Onze Armstrong-EPO maakt kampioenen’. Wat ben ik blij dat wij Johan Cruijf hebben. Zijn taalgebruik laat hier en daar wel eens te wensen over, maar wat hij zegt is gemeend en zeker niet gelogen, maar hooguit wel eens een beetje onjuist. In onze regio zijn er voor zover ik heb kunnen nagaan geen Armstrong-straten, pleinen of verenigingen. Niets of niemand is vernoemd naar de wielrenner Lance Armstrong. Er bestaat zelfs geen Neil Armstrongstraat en dat is wel spijtig.