Besluiten raadsvergadering 19 februari 2013

aaltenartikelklein

De gemeenteraad van Aalten heeft op dinsdag 19 februari vergaderd. Tijdens de vergadering zijn 3 bestemmingsplannen besproken; Romienendiek 2a, Kern Bredevoort en Klokkemakersweg 1. De voorstellen zijn alle 3 aangenomen. De gemeenteraad heeft ingestemd met de 1e wijziging van de gemeenschappelijke regeling Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers. Daarnaast zijn de verordening wachtlijstbeheer Wsw2013 en de verordening op de vergaderingen en organisatie van de werkzaamheden van de gemeenteraad vastgesteld.

Bestemmingsplan Romienendiek 2a
De gemeenteraad heeft ingestemd met het voorstel tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan Buitengebied Aalten, Romienendiek 2a. Dit plan voorziet in de realisatie van een parkeerplaats, twee natuurakkers, een strooiveld en een dependance met ontvangst- en werkruimte voor uitvaartcentrum en crematorium 'Berkenhove'. Er zijn twee zienswijzen ingediend.
De fractie van de ChristenUnie (CU) heeft een amendement ingediend. De fractie vindt de bebouwing in de vorm van een ontvangst- en kantoorruimte in dit gebied ongewenst. De openheid van de es wordt hierdoor aangetast. De fractie van de Progressieve Partij (PP) kon zich vinden in dit amendement. De overige fracties stemden tegen het amendement, zodat het amendement met 16 stemmen tegen niet is aangenomen.

Ook de fracties van het CDA, VVD en GemeenteBelangen hebben een amendement ingediend. Dit amendement is aangenomen met 13 stemmen voor en 6 stemmen tegen (CU, PP en PvdA). Als gevolg van dit amendement wordt tussen het strooiveld en de omwonenden een grotere natuurbuffer aangelegd. De omvang van dit gebied wordt verdubbeld naar ongeveer 3400 vierkante meter. De afstand van het strooiveld ten opzichte van woningen wordt vergroot, maar er blijft voldoende ruimte over voor de asverstrooiing. De maximale grootte van de bebouwing wordt teruggebracht van 900 naar 750 vierkante meter.

Bestemmingsplan Kern Bredevoort
Het bestemmingsplan Kern Bredevoort is opgesteld in het kader van het programma Actualisering bestemmingsplannen. Er zijn vier zienswijzen ingediend. Als gevolg van deze zienswijzen en enkele ambtshalve wijzigingen is voorgesteld het bestemmingsplan gewijzigd vast te stellen. De fractie van de PP heeft een amendement ingediend. Hierin werden enkele wijzigingen op het plan worden genoemd, waaronder het verwijderen van de ontwikkelingslocatie Vestingpark Sint Bernardus. De fractie is van mening dat er onvoldoende met de inwoners gecommuniceerd over de plannen voor de invulling van het park. Het amendement is met 5 stemmen voor (PP en PvdA) en 14 stemmen tegen niet aangenomen. Uiteindelijk heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan vastgesteld met 17 stemmen voor en 2 stemmen tegen (PP).

Bestemmingsplan Klokkemakersweg 1
Het bestemmingsplan Buitengebied Aalten 2007, Klokkemakersweg 1 voorziet in de bouw van twee nieuwe vrijstaande woningen in ruil voor de sloop van voormalige agrarische bedrijfsbebouwing en 8500 vierkante meter natuurontwikkeling op/bij het erf van de varkenshouderij Klokkemakersweg 1. De meerderheid van de raad heeft ingestemd met de ongewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan.
Voor meer informatie kunt u terecht bij het team Bestuur, Communicatie en Openbare Orde van de gemeente Aalten, telefoonnummer: (0543) 49 33 53 of e-mail communicatie@aalten.nl


« Terug naar het artikel
Advertenties
Advertenties
Delightnet Home Automation for free