GROENLO- De Slag om Grolle beleefde vandaag alwwer zijn tweede dag. ook deze zaterdag hing in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de Zaterdag was de grote veldslag.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groenlo (vroeger Grol geheten) waarbij honderden acteurs de gebeurtenissen v...
DOETINCHEM - Wordt de Achterhoek de eerste plattelandsregio waar massaal duurzame deelvoertuigen gedeeld worden? Burgemeester Mark Boumans van Doetinchem en tevens voorzitter van 8RHK-ambassadeurs gaat de uitdaging aan met de inwoners.
Hij daagt iedere Achterhoeker uit mee te doen: honderd duurzame deelvoertuigen voor de Achterhoek. Volgens Boumans hebben veel inwoners behoefte aan vervoer. Dat kan zijn naar werk, het ziekenhuis of naar sportverenigingen.
'Wat is...
GROENLO- De Slag om Grolle is los gebarsten. Er hangt in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de eerste dag was de grote veldslag, die vrijdag middag voor het eerst plaats vond en dit weekend elke middag te zien en te beleven valt.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groe...
AALTEN - Rust en ruimte om te leven zoals jij dat wilt, met hulp van de samenleving én de gemeente als je dat nodig hebt. Zo zien deelnemers aan ‘U Spreekt’, het inwonerspanel van de gemeente Aalten, hun toekomstige gemeente het liefst. Het inwonerspanel telt ruim 1.300 panelleden. Ruim 80% daarvan vulde eind vorig jaar de vragen in over ‘hun’ gemeente in 2025 en verder. Het college van burgemeester en wethouders gebruikt de uitkomst om een toekomstvisie op te ste...
Winterswijk wil de komende jaren meer aandacht schenken aan het milieuvriendelijk ophalen van het huishoudelijk afval. Dat is geregeld in het 'Huishoudelijke grondstoffenbeleidsplan 2013-2017' dat door het college van b en w aan de gemeenteraad is voorgelegd. In het plan wordt beschreven op welke wijze waardevolle grondstoffen kunnen worden gescheiden van het huishoudelijk afval. Daarbij zal de gemeente zich speciaal richten op het apart laten aanbieden van gft-afval, kunststoffen en oud-papier. Onderzoek heeft uitgewezen dat nog altijd veel van deze herbruikbare producten terecht komen in het huishoudelijk afval. Er zal een gefaseerd inzamelmodel worden ingevoerd waarover de burgers door de ROVA, verantwoordelijk voor de afvalverwerking, op de hoogte zullen worden gebracht.
In 2013-2014 wil de gemeente maatregelen nemen om de inzameling van oud-papier te verbeteren. Het is de bedoeling dat daarbij gebruik wordt gemaakt van minicontainers. Een jaar later worden ook kunststoffen ingezameld in minicontainers. Restafval wordt vanaf dat moment voor de bebouwde kom en kernen in het buitengebied ingezameld in centraal geplaatste ondergrondse verzamelcontainers. Het buitengebied behoudt een minicontainer voor het restafval. Wat betreft het verzamelen van gft-afval en klein chemisch afval verandert er niets. Dat geldt ook voor het wegbrengen van het grof tuinafval.
Aan de Leeghwaterweg moet een inzamelpunt komen waar de burgers hun grof huishoudelijk afval kwijt kunnen.Met de invoering van deze nieuwe werkwijze wordt in 2014 begonnen. Dan zullen de containers worden omgewisseld. Om burgers te motiveren meer afval te scheiden wil het college van b en w vanaf 2016 een systeem van betalen en belonen invoeren. .