GROENLO- De Slag om Grolle beleefde vandaag alwwer zijn tweede dag. ook deze zaterdag hing in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de Zaterdag was de grote veldslag.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groenlo (vroeger Grol geheten) waarbij honderden acteurs de gebeurtenissen v...
DOETINCHEM - Wordt de Achterhoek de eerste plattelandsregio waar massaal duurzame deelvoertuigen gedeeld worden? Burgemeester Mark Boumans van Doetinchem en tevens voorzitter van 8RHK-ambassadeurs gaat de uitdaging aan met de inwoners.
Hij daagt iedere Achterhoeker uit mee te doen: honderd duurzame deelvoertuigen voor de Achterhoek. Volgens Boumans hebben veel inwoners behoefte aan vervoer. Dat kan zijn naar werk, het ziekenhuis of naar sportverenigingen.
'Wat is...
GROENLO- De Slag om Grolle is los gebarsten. Er hangt in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de eerste dag was de grote veldslag, die vrijdag middag voor het eerst plaats vond en dit weekend elke middag te zien en te beleven valt.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groe...
AALTEN - Rust en ruimte om te leven zoals jij dat wilt, met hulp van de samenleving én de gemeente als je dat nodig hebt. Zo zien deelnemers aan ‘U Spreekt’, het inwonerspanel van de gemeente Aalten, hun toekomstige gemeente het liefst. Het inwonerspanel telt ruim 1.300 panelleden. Ruim 80% daarvan vulde eind vorig jaar de vragen in over ‘hun’ gemeente in 2025 en verder. Het college van burgemeester en wethouders gebruikt de uitkomst om een toekomstvisie op te ste...
Wie trombose heeft, krijgt antistollingsmedicijnen (bloedverdunners) voorgeschreven. Omdat er allerlei factoren zijn die werking van deze medicijnen kunnen beïnvloeden, moeten trombosepatiënten regelmatig hun bloedwaarden laten meten. Dat kan op één van de elf prikposten die het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in de Achterhoek heeft of via INRatio zelfmeetapparaat. De dag na controle ontvangen patiënten via de post een nieuwe doseerkalender met daarop de dosering van medicijnen voor de komende periode.
Het kan natuurlijk wel eens voorkomen dat patiënten de kalender niet ontvangen of net met vakantie zijn. Daarom is het sinds begin maart mogelijk de doseerkalender digitaal op te vragen. Met een persoonsgebonden wachtwoord en inlogcode kunnen patiënten op de website van het ziekenhuis (www.skbwinterswijk.nl) inloggen en hun eigen doseerkalender inzien. Het raadplegen is plaats- en tijdonafhankelijk. Wie een smartphone, computer, laptop of tablet met toegang tot internet heeft, kan zijn gegevens inzien.
"We zijn blij met deze ontwikkeling," vertelt Wilma Jentink , coördinator van de trombosedienst. "Deze service vergroot de veiligheid rondom het antistollingsproces en sluit aan bij de vraag en mogelijkheden van deze tijd."
Zelf meten en zelf doseren Als u langdurig antistollingsmiddelen moet gebruiken (langer dan zes maanden) kunt u in aanmerking komen voor een INRatio zelfmeetapparaat. De medewerkers van de Trombosedienst leren u tijdens trainingen hoe u de INR-waarde (stollingstijd) meet door middel van de vingerprik en het INRatio zelfmeetapparaat. De hoogte van de INR bepaalt de dosering van uw bloedverdunners. Naast het zelf meten kunt u in een training ook leren zelf te doseren. Meer informatie hierover vindt u bij de Trombosedienst en op de website van het SKB.
De Trombosedienst, locatie Winterswijk is gevestigd in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (Winterswijk) en maakt deel uit van de Trombosedienst Deventer, Doetinchem en Winterswijk.