GROENLO- De Slag om Grolle beleefde vandaag alwwer zijn tweede dag. ook deze zaterdag hing in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de Zaterdag was de grote veldslag.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groenlo (vroeger Grol geheten) waarbij honderden acteurs de gebeurtenissen v...
DOETINCHEM - Wordt de Achterhoek de eerste plattelandsregio waar massaal duurzame deelvoertuigen gedeeld worden? Burgemeester Mark Boumans van Doetinchem en tevens voorzitter van 8RHK-ambassadeurs gaat de uitdaging aan met de inwoners.
Hij daagt iedere Achterhoeker uit mee te doen: honderd duurzame deelvoertuigen voor de Achterhoek. Volgens Boumans hebben veel inwoners behoefte aan vervoer. Dat kan zijn naar werk, het ziekenhuis of naar sportverenigingen.
'Wat is...
GROENLO- De Slag om Grolle is los gebarsten. Er hangt in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de eerste dag was de grote veldslag, die vrijdag middag voor het eerst plaats vond en dit weekend elke middag te zien en te beleven valt.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groe...
AALTEN - Rust en ruimte om te leven zoals jij dat wilt, met hulp van de samenleving én de gemeente als je dat nodig hebt. Zo zien deelnemers aan ‘U Spreekt’, het inwonerspanel van de gemeente Aalten, hun toekomstige gemeente het liefst. Het inwonerspanel telt ruim 1.300 panelleden. Ruim 80% daarvan vulde eind vorig jaar de vragen in over ‘hun’ gemeente in 2025 en verder. Het college van burgemeester en wethouders gebruikt de uitkomst om een toekomstvisie op te ste...
Steeds meer restaurateurs zien het belang van 'samen sterk'
Achterhoeks Asperge Gilde stevigin de steigers voor seizoen 2013
De asperges ontwaken langzaam uit hun winterslaap. Nog even en de witte kopjes laten zich weer zien. Reden voor het Achterhoeks Asperge Gilde (AAG) in het seizoen 2013 nadrukkelijk van zich te doen spreken. Het verband, klaar voor zijn tweede jaar in successie, verheugt zich in een groeiend aantal leden. Steeds meer restaurateurs onderkennen het belang van gebundelde kracht.
Het AAG beoogt het (doen) bevorderen van de aspergecultuur in brede zin in de Achterhoek, na Limburg en Noord-Brabant het belangrijkste aspergebied van ons land. Daarbij gaat het in het bijzonder om het verbeteren van de teelt, het verfijnen van de bereidingswijze en het stimuleren van de consumptie. De aangesloten bedrijven, vooral restaurateurs en telers, garanderen hoge kwaliteit. Ze zijn onder meer herkenbaar aan een bord bij de entree.
Initiatiefnemers Leo ten Have en Paul de Gram van Goed uit in de Achterhoek (website en glossy) zijn verheugd over de positieve ontwikkelingen rond het gilde. "De Gelderse Achterhoek kent een rijke culinaire traditie. Fijnproevers komen van heinde en ver om zich in onze regio te laven aan spijs en drank. Sinds de jaren tachtig is het 'witte goud' in Oost-Gelderland in opmars. Restaurateurs en telers spannen zich maximaal in om asperges zo aantrekkelijk mogelijk op tafel te krijgen. Vanaf de tweede donderdag van april tot 24 juni (Sint Jan) siert de 'koningin onder de groenten' menig mooi gedekte tafel. Dat betekent ronduit genieten."