GROENLO- De Slag om Grolle beleefde vandaag alwwer zijn tweede dag. ook deze zaterdag hing in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de Zaterdag was de grote veldslag.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groenlo (vroeger Grol geheten) waarbij honderden acteurs de gebeurtenissen v...
DOETINCHEM - Wordt de Achterhoek de eerste plattelandsregio waar massaal duurzame deelvoertuigen gedeeld worden? Burgemeester Mark Boumans van Doetinchem en tevens voorzitter van 8RHK-ambassadeurs gaat de uitdaging aan met de inwoners.
Hij daagt iedere Achterhoeker uit mee te doen: honderd duurzame deelvoertuigen voor de Achterhoek. Volgens Boumans hebben veel inwoners behoefte aan vervoer. Dat kan zijn naar werk, het ziekenhuis of naar sportverenigingen.
'Wat is...
GROENLO- De Slag om Grolle is los gebarsten. Er hangt in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de eerste dag was de grote veldslag, die vrijdag middag voor het eerst plaats vond en dit weekend elke middag te zien en te beleven valt.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groe...
AALTEN - Rust en ruimte om te leven zoals jij dat wilt, met hulp van de samenleving én de gemeente als je dat nodig hebt. Zo zien deelnemers aan ‘U Spreekt’, het inwonerspanel van de gemeente Aalten, hun toekomstige gemeente het liefst. Het inwonerspanel telt ruim 1.300 panelleden. Ruim 80% daarvan vulde eind vorig jaar de vragen in over ‘hun’ gemeente in 2025 en verder. Het college van burgemeester en wethouders gebruikt de uitkomst om een toekomstvisie op te ste...
‘Val toch in de stront man.’ Hoe zou dat klinken in het Russisch. Ik weet het niet. Het zou mij echter niet verbazen als deze woorden of woorden van gelijke strekking in het Russisch zijn gevallen bij de familie van de in een Nederlandse gevangenis gestorven Russische dissident Aleksander Dolmatov. Staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) bood tijdens het debat in de Tweede Kamer over de kwestie zijn ‘oprechte’ excuses aan. Echt gemeend klonk het niet. Het klonk als een blijk van goede wil naar de Kamer toe. Een moment dacht ik te zien dat hij aarzelde. Natuurlijk weet ik het niet zeker, maar het leek erop dat hij de familie Dolmatov enkele kaartjes voor een voetbalwedstrijd van Ajax wilde toeschuiven als een soort ‘goedmakertje’. Op het laatste moment fluisterde zijn ervaring als jurist hem in het oor dat hij daar beter van af kon zien. Dolmatov pleegde in de cel zelfmoord toen Nederland hem dreigde uit te zetten naar Rusland. Daar wachtte hem zeer waarschijnlijk een zware straf.
Onderzoek heeft nu aangetoond dat er bij de uitzettingsprocedure veel fouten zijn gemaakt. Je kunt beter zeggen dat er niets is goed gegaan. Hij had in de eerste plaats al niet mogen worden opgesloten. Dat was echter een foutje in een registratiesysteem. Zijn er bij de overheid trouwens systemen zonder foutjes vraag ik mij zo langzamerhand af. Ook zijn er meerdere menselijke fouten gemaakt. Het ‘geval’ Dolmatov is geen uitzondering, zo is gebleken. Er worden doorlopend fouten gemaakt in de vreemdelingendetentie. De voormalige topman van Leefbaar Nederland en huidige VVD-staatssecretaris Teeven is verantwoordelijk. Natuurlijk weet hij dat. Aan opstappen heeft hij geen moment gedacht. Ondanks de zware kritiek op zijn functioneren meent hij juist de meest capabele man te zijn om de fouten in het beleid en de uitvoering ervan te herstellen. Politieke verantwoordelijkheid is voor Teeven een begrip uit het grijze verleden. Teeven zei geen sorry voor de bühne. Hij had het oprecht moeilijk met deze zaak. ‘Dit gaat je niet in de kouwe kleren zitten,’aldus de politicus. Meent hij nu werkelijk dat er buiten een enkele anticommunist iemand is die werkelijk geloof hecht aan zijn woorden. Natuurlijk niet. Waar hij aan denkt is aan zijn positie als staatssecretaris en die positie geeft hij echt niet op voor één enkele zelfmoord. door: Johan Winkelhorst.