GROENLO- De Slag om Grolle beleefde vandaag alwwer zijn tweede dag. ook deze zaterdag hing in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de Zaterdag was de grote veldslag.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groenlo (vroeger Grol geheten) waarbij honderden acteurs de gebeurtenissen v...
DOETINCHEM - Wordt de Achterhoek de eerste plattelandsregio waar massaal duurzame deelvoertuigen gedeeld worden? Burgemeester Mark Boumans van Doetinchem en tevens voorzitter van 8RHK-ambassadeurs gaat de uitdaging aan met de inwoners.
Hij daagt iedere Achterhoeker uit mee te doen: honderd duurzame deelvoertuigen voor de Achterhoek. Volgens Boumans hebben veel inwoners behoefte aan vervoer. Dat kan zijn naar werk, het ziekenhuis of naar sportverenigingen.
'Wat is...
GROENLO- De Slag om Grolle is los gebarsten. Er hangt in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de eerste dag was de grote veldslag, die vrijdag middag voor het eerst plaats vond en dit weekend elke middag te zien en te beleven valt.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groe...
AALTEN - Rust en ruimte om te leven zoals jij dat wilt, met hulp van de samenleving én de gemeente als je dat nodig hebt. Zo zien deelnemers aan ‘U Spreekt’, het inwonerspanel van de gemeente Aalten, hun toekomstige gemeente het liefst. Het inwonerspanel telt ruim 1.300 panelleden. Ruim 80% daarvan vulde eind vorig jaar de vragen in over ‘hun’ gemeente in 2025 en verder. Het college van burgemeester en wethouders gebruikt de uitkomst om een toekomstvisie op te ste...
Wat kan een toch al klein landje verscheuren in twee nog kleinere landjes. Dat kan alleen maar een liedje. U leest het goed: een liedje, een lief liedje. Waar ze in andere landen elkaar te lijf gaan bij conflicten over grenzen, raketaanvallen, quote voor de visvangst, vervalste stemmen, corruptie en drugshandel maken wij in Nederland de grootst mogelijke stampij over een klein en lief liedje. Worden er soms mensen of groeperingen beledigd in dat liedje. Absoluut niet. Het is een lief liedje met een nog lievere tekst. Het was zelfs de bedoeling dat het liedje ons Nederlanders zou verbinden. Maar, nee, het lied verscheurd de massa. In heftige bewoordingen wordt het liedje in kranten, op tv en radio en zelfs bij demonstraties en acties op internet tot de grond toe afgebrand. De radicale 'Anti Liedje Partij' eist zelfs een verbod.
Al eerder zorgden liedjes in ons land voor grote verdeeldheid. Wat te zeggen van het nummer 'I can't get no satisfaction' van de Rolling Stones. Vaders, moeders, pedagogen, dominees en zelfs pastoors en andere muziekkenners vervloekten dit duivelse nummer. Jongeren gingen uit hun dak en omarmden het kunstwerkje. De helft van de inwoners van ons land werd witheet van woede toen de zangeres die ons vertegenwoordigd op het songfestival een liedje zong en daarbij een bos veren op het hoofd droeg geleend van Winnetou. De mensen die het lieve liedje zingen dragen kleding zoals wij allemaal.
Honderden artiesten en burgers hebben weken lang gezwoegd om het liedje te componeren en de tekst op papier te zetten. Het lieve liedje moest op tijd klaar zijn. Het zou op de dag van de troonswisseling door het hele land worden gezongen. Reken daar maar niet op. Ik acht het niet uitgesloten dat op het moment dat de ene helf van de bevolking het lieve liedje begint te zinnen de andere helft met toeters, trommels, kanonsvuur, jachtgeweren en andere zaken waarmee een enorme herrie kan worden gemaakt proberen de tekst onverstaanbaar te maken. Het Koningslied, want daar draait het natuurlijk allemaal om, zal ooit in de geschiedenisboeken een plaatsje krijgen zoals dat ook met de rookbommen bij het huwelijk van Beatrix is gebeurd. Over dertig jaar vertellen onze klein– en achterkleinkinderen hoe kleinzielig de inwoners van ons land in 2013 nog waren. Wie begint nu een ware burgeroorlog om een liedje, een lief liedje, een liedje voor ons allemaal en voor de koning.