GROENLO- De Slag om Grolle beleefde vandaag alwwer zijn tweede dag. ook deze zaterdag hing in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de Zaterdag was de grote veldslag.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groenlo (vroeger Grol geheten) waarbij honderden acteurs de gebeurtenissen v...
DOETINCHEM - Wordt de Achterhoek de eerste plattelandsregio waar massaal duurzame deelvoertuigen gedeeld worden? Burgemeester Mark Boumans van Doetinchem en tevens voorzitter van 8RHK-ambassadeurs gaat de uitdaging aan met de inwoners.
Hij daagt iedere Achterhoeker uit mee te doen: honderd duurzame deelvoertuigen voor de Achterhoek. Volgens Boumans hebben veel inwoners behoefte aan vervoer. Dat kan zijn naar werk, het ziekenhuis of naar sportverenigingen.
'Wat is...
GROENLO- De Slag om Grolle is los gebarsten. Er hangt in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de eerste dag was de grote veldslag, die vrijdag middag voor het eerst plaats vond en dit weekend elke middag te zien en te beleven valt.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groe...
AALTEN - Rust en ruimte om te leven zoals jij dat wilt, met hulp van de samenleving én de gemeente als je dat nodig hebt. Zo zien deelnemers aan ‘U Spreekt’, het inwonerspanel van de gemeente Aalten, hun toekomstige gemeente het liefst. Het inwonerspanel telt ruim 1.300 panelleden. Ruim 80% daarvan vulde eind vorig jaar de vragen in over ‘hun’ gemeente in 2025 en verder. Het college van burgemeester en wethouders gebruikt de uitkomst om een toekomstvisie op te ste...
Gescheiden inzameling van luiers en incontinentiemateriaal stopt
De gemeente Aalten stopt per 1 oktober met het gescheiden inzamelen van luiers en incontinentiemateriaal. De reden hiervoor is dat dit afval niet meer gerecycled kan worden en het milieuvoordeel van gescheiden inzameling daarmee is verdwenen. Toen de gemeente Aalten in 2005 begon met de gescheiden inzameling van luiers en incontinentiemateriaal, was het mogelijk om hieruit verschillende grondstoffen te halen om opnieuw te gebruiken. De gescheiden inzameling was beter voor het milieu dan het alternatief, namelijk het verbranden van dit afval.
Geen zicht op nieuw initiatief
De recyclefabriek is echter gesloten. In de hoop dat hier een nieuw initiatief voor in de plaats zou komen is de gescheiden inzameling nog een tijd doorgegaan. Er is echter helaas geen nieuw initiatief om luiers en incontinentiemateriaal weer volledig te recyclen. Vanwege het verdwijnen van de milieuvoordelen en het feit dat de gescheiden inzameling geen financiële voordelen met zich meebrengt, is besloten de inzameling met ingang van 1 oktober stop te zetten. Maar natuurlijk blijven wij samen met Rova de ontwikkelingen en mogelijkheden voor het recyclen van luiers goed in de gaten houden.
Luiers en incontinentiemateriaal weer bij restafval
De inzamellocaties (kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en woonzorgcentra) zijn met een brief op de hoogte gebracht. Begin oktober worden de containers bij de inzamelpunten opgehaald. Vanaf dat moment kunnen luiers en incontinentiemateriaal weer bij het restafval.