Succesvolle praktijkdagen voor jonge autorijders

Auteur: Gemeente Aalten
Succesvolle praktijkdagen voor jonge autorijders

Op vrijdag 28 en zaterdag 29 juni vonden de eerste twee dagen van de The DriveXperience plaats. Dit is een rijvaardigheidstraining voor jonge autorijders in de leeftijd van 18 t/m 24 jaar, die wonen in de gemeenten Winterswijk, Oost Gelre of Aalten.

Wethouder Johan Teeuwsen van de gemeente Aalten heeft op vrijdag 28 juni samen met wethouder René Hoijtink van de gemeente Oost Gelre The DriveXperience geopend. Zij spraken de deelnemers toe en maakten als eersten een noodstop op een mobiele rem-/slipbaan.

Tijdens een 2,5 uur durende praktijkrit door de omgeving hebben de deelnemers ervaren hoe goed ze rijden en welke verbeterpunten er nog te behalen zijn. Per rit gingen drie jongeren mee, zij wisselden elkaar af achter het stuur en beoordeelden elkaars rijstijl. Dit gebeurde onder begeleiding van een coach. Een ander onderdeel van de dag was de Track Xperience; een mobiele rem-/slipbaan. Daarnaast werden er discussies gevoerd en ervaringen uitgewisseld over de werking van alcohol en drugs in relatie tot het autorijden.

De organisatie kijkt terug op een geslaagde dag met dank aan Autobedrijf Dago voor het beschikbaar stellen van de auto’s en de locatie. De laatste praktijkdag van de DriveXperience 2013 is op vrijdag 5 juli.

wethouder in auto met geopend raam

wethouder Johan Teeuwsen klaar voor de noodstop

drie personen poseren voor twee auto's

van links naar rechts: wethouder Johan Teeuwsen, Alfred Beumer (Dago) en wethouder René Hoijtink


« Terug naar het artikel
Advertenties
Advertenties
Delightnet Home Automation for free