GROENLO- De Slag om Grolle beleefde vandaag alwwer zijn tweede dag. ook deze zaterdag hing in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de Zaterdag was de grote veldslag.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groenlo (vroeger Grol geheten) waarbij honderden acteurs de gebeurtenissen v...
DOETINCHEM - Wordt de Achterhoek de eerste plattelandsregio waar massaal duurzame deelvoertuigen gedeeld worden? Burgemeester Mark Boumans van Doetinchem en tevens voorzitter van 8RHK-ambassadeurs gaat de uitdaging aan met de inwoners.
Hij daagt iedere Achterhoeker uit mee te doen: honderd duurzame deelvoertuigen voor de Achterhoek. Volgens Boumans hebben veel inwoners behoefte aan vervoer. Dat kan zijn naar werk, het ziekenhuis of naar sportverenigingen.
'Wat is...
GROENLO- De Slag om Grolle is los gebarsten. Er hangt in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de eerste dag was de grote veldslag, die vrijdag middag voor het eerst plaats vond en dit weekend elke middag te zien en te beleven valt.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groe...
AALTEN - Rust en ruimte om te leven zoals jij dat wilt, met hulp van de samenleving én de gemeente als je dat nodig hebt. Zo zien deelnemers aan ‘U Spreekt’, het inwonerspanel van de gemeente Aalten, hun toekomstige gemeente het liefst. Het inwonerspanel telt ruim 1.300 panelleden. Ruim 80% daarvan vulde eind vorig jaar de vragen in over ‘hun’ gemeente in 2025 en verder. Het college van burgemeester en wethouders gebruikt de uitkomst om een toekomstvisie op te ste...
Winterswijk – De gemeente Winterswijk biedt schoolverlaters een baan voor de duur van een jaar aan. In samenwerking met de Sociale Dienst Oost Achterhoek (SDOA) zorgt de gemeente Winterwijk dat de schoolverlater met behoud van een uitkering aan het werk kan.
De gemeente Winterswijk heeft te maken met bezuinigingen en komt daardoor als organisatie menskracht tekort. Daarnaast kunnen schoolverlaters moeilijk aan een baan komen. Die twee gegevens heeft de gemeente samengebracht. De gemeente biedt zo’n 20 banen aan schoolverlaters aan. Het aanbod geldt voor alle niveaus, van VMBO tot Universiteit, en voor vele vakrichtingen, van webdesign tot verkoper openbaar groen.
Omdat het project samen met de sociale dienst van Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk wordt uitgevoerd, moeten de schoolverlaters bij voorkeur in één van die drie gemeenten wonen. Is een werkzoekende woonachtig in een andere gemeente, dan wordt bekeken of er mogelijkheden zijn om ook voor een baan in aanmerking te komen. Het gaat in eerste instantie om schoolverlaters uit 2013, maar iemand die al langere tijd werk zoekt kan zich ook melden.
De gemeente Winterswijk vindt de jeugdwerkeloosheid een groot probleem. De gemeenteraad en het college van burgemeesters en wethouders hebben dit al een aantal keren uitgesproken. De wethouder economische zaken en werkgelegenheid Ilse Saris is bestuurlijk verantwoordelijk voor dit project. Directeur Hans Scheinck stuurt dit proces intern en is het eerste aanspreekpunt voor de schoolverlaters. De gemeente Winterswijk hoopt in september de eerste groep schoolverlaters aan een baan te hebben geholpen.