GROENLO- De Slag om Grolle beleefde vandaag alwwer zijn tweede dag. ook deze zaterdag hing in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de Zaterdag was de grote veldslag.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groenlo (vroeger Grol geheten) waarbij honderden acteurs de gebeurtenissen v...
DOETINCHEM - Wordt de Achterhoek de eerste plattelandsregio waar massaal duurzame deelvoertuigen gedeeld worden? Burgemeester Mark Boumans van Doetinchem en tevens voorzitter van 8RHK-ambassadeurs gaat de uitdaging aan met de inwoners.
Hij daagt iedere Achterhoeker uit mee te doen: honderd duurzame deelvoertuigen voor de Achterhoek. Volgens Boumans hebben veel inwoners behoefte aan vervoer. Dat kan zijn naar werk, het ziekenhuis of naar sportverenigingen.
'Wat is...
GROENLO- De Slag om Grolle is los gebarsten. Er hangt in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de eerste dag was de grote veldslag, die vrijdag middag voor het eerst plaats vond en dit weekend elke middag te zien en te beleven valt.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groe...
AALTEN - Rust en ruimte om te leven zoals jij dat wilt, met hulp van de samenleving én de gemeente als je dat nodig hebt. Zo zien deelnemers aan ‘U Spreekt’, het inwonerspanel van de gemeente Aalten, hun toekomstige gemeente het liefst. Het inwonerspanel telt ruim 1.300 panelleden. Ruim 80% daarvan vulde eind vorig jaar de vragen in over ‘hun’ gemeente in 2025 en verder. Het college van burgemeester en wethouders gebruikt de uitkomst om een toekomstvisie op te ste...
WINTERSWIJK - Op maandag 1 juli jl. heeft wethouder Gommers tijdens de informatieavond over zonnepanelen de aftrap gegeven voor het Winterswijks Energiebureau (WEB). Het WEB is opgericht door de gemeente Winterswijk en ROVA. Het WEB heeft als doel om de noodzakelijke energietransitie te versnellen.
Lokaal duurzame energie opwekken
De gemeente Winterswijk wil met haar energiebeleid de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen verminderen en de voortgaande klimaatverandering terugdringen. Om dit te bereiken initieert en ondersteunt het WEB projecten die energie besparen en waarmee lokaal duurzame energie wordt opgewekt. Belangrijk uitgangspunt hierbij is dat de lokale gemeenschap meeprofiteert en de voordelen lokaal blijven. Zo wordt samengewerkt met lokale installatiebedrijven en wordt bijvoorbeeld het knip- en snoeihout van beheer openbare ruimte beschikbaar gesteld voor lokale energieopwekking.
Duurzaam genieten, zonnepanelen voor inwoners van Winterswijk
Het eerste project dat het WEB in Winterswijk uitvoert is Duurzaam genieten. Dit project is eerder succesvol door ROVA uitgevoerd in drie andere gemeenten. Een door het WEB geselecteerde leverancier biedt samen met lokale installateurs zonnepanelen aan voor de inwoners van Winterswijk. WEB wil inwoners die zonnepanelen willen aanschaffen hiermee ontzorgen en een kwaliteitsproduct aanbieden.
In de toekomst
Intussen wordt verder gekeken naar andere projecten die WEB in Winterswijk kan ondersteunen. Zo heeft het WEB een project in onderzoek om de warmte die nodig is om zwembad Jaspers te verwarmen op te wekken uit lokaal snoeihout. Zo mogelijk worden hier ook nog enkele andere warmtevragers in de directe omgeving op aangesloten.