Beweegtuin voor Aladon dankzij 'Kanjers voor Kanjers' en de Kiwanies.

Video: Leo v/d Linde Auteur: Leo v/d Linde
Beweegtuin voor Aladon dankzij 'Kanjers voor Kanjers'  en de Kiwanies.
Aalten - Het Aladon in Aalten is een school voor kinderen met een verstandelijke of meervoudige beperking. Op de Hoven gaan leerlingen van 12 tot 20 jaar naar school. Een stoere beweegtuin is hier meer dan welkom. Maandagmiddag 23 september werd hier de beweegtuin officieel geopend. Het buitenplein van de VSO afdeling (leerlingen tussen de 12 en 20 jaar) is eigenlijk meer een parkeerplaats en rijroute voor de busjes die de leerlingen brengen en halen. In 2012 werd 'Kanjers voor Kanjers' door de drie leerkrachten om hulp gevraagd.

De school zelf heeft hiervoor niet de middelen, maar voor deze leerlingen is wel het ontzettend belangrijk dat ze kunnen bewegen. Want bewegen is belangrijk voor de fysieke, mentale en sociale ontwikkeling van de leerlingen. Dankzij de opbrengst van de Tristan Hoffman Challenge konden de leerlingen op maandagmiddag een supergave beweegtuin in gebruik nemen. De beweegtuin bestaat uit een aantal outdoor fitnesstoestellen en een kleine voetbalgoal. De Kiwanis uit Doetinchem hebben ervoor gezorgd dat de grondwerken en de bestrating van het plein er prachtig uitzien.

Op maandagmiddag was er een hartelijk welkom voor genodigden en de pers en begon men met een warming up (dans) waar wethouder Henk Rijks enthousiast aan meedeed. Hierna volgden korte toespraken van Anne-Marie Molleman, directeur van Aladon. Vervolgens korte toespraken van Vera Hoffman, voorzitter van 'Kanjers voor Kanjers' en wethouder Henk Rijks, wethouder van de gemeente Aalten. Hierna werd een plaquette onthuld van de beweegtuin. Hiermee was de officiële opening van de beweegtuin een feit. Leerlingen, wethouder Rijks en wielrenner Tristan Hoffman openden de beweegtuin door gezamenlijk gebruik te maken van de beweegtuin. De kinderen van school Aladon waren blij verrast met deze beweegtuin. Voor de inrichting van de beweegtuin vonden ze het maar een kale boel. Hier is nu verandering in gekomen.


« Terug naar het artikel
Advertenties
Advertenties
Delightnet Home Automation for free