Hendrik en Leida te Selle 75 jaar getrouwd, archieffilm uit 1991.

Video: Leo v/d Linde&Jan Breukelaar Auteur: Leo v/d Linde
Hendrik en Leida te Selle 75 jaar getrouwd, archieffilm uit 1991.
Hendrik en Leida te Selle vierden in 1991 hun 75-jarig huwelijk. Dit was zo bijzonder dat de kamerheer van H.M. Koningin Beatrix het echtpaar persoonlijk feliciteerde. Hendrik werd geboren in 1897 en werkte lang in de textiel, eerst bij de gebr. Sevink, vervolgens bij Mutter en de laatste jaren van zijn werkzaam leven bij de textielfabriek De Batavier in Winterswijk.

Leida te Selle deed de huishouding. Het echtpaar te Selle woonde aanvankelijk in ’t Luitenshuus in Aalten en verhuisde later naar de Landstraat in Bredevoort. Later begon men aan de Prinsenstraat 8 in Bredevoort een zaak een tabaksartikelen.
 
Men adverteerde met:
‘Tabaksartikelen koopt u natuurlijk bij Speciaalzaak G.H. te Selle, Prinsenstraat 8, Bredevoort. Ruime sortering,Vakkundig verzorgd’.
 
Na de sluiting van de tabakszaak woonden Hendrik en Leida te Selle in huize St. Bernardus.In een interview in 1991 vertelde Hendrik iets over het ‘geheim’ van het 75-jarig huwelijk: “Er is geen geheim, je moet bij elkaar blijven en gewoon geen rare dingen doen”. Leida vertelde toen het volgende: “Hendrik heeft mij heel hard verwend, ik heb het er heel goed bij gehad. Hij deed zelfs voor mij de was. En i’j mot nooit naor bedde gaon a’j ruzie hebt e’had, dan mo’j ’t earst uutpraoten”.
 
Foto: De kamerheer van koningin Beatrix overhandigt het 75-jarig echtpaar Hendrik en Leida te Selle namens de vorstin een taart.  foto: Theo Kock.


« Terug naar het artikel
Advertenties
Advertenties
Delightnet Home Automation for free