GROENLO- De Slag om Grolle beleefde vandaag alwwer zijn tweede dag. ook deze zaterdag hing in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de Zaterdag was de grote veldslag.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groenlo (vroeger Grol geheten) waarbij honderden acteurs de gebeurtenissen v...
DOETINCHEM - Wordt de Achterhoek de eerste plattelandsregio waar massaal duurzame deelvoertuigen gedeeld worden? Burgemeester Mark Boumans van Doetinchem en tevens voorzitter van 8RHK-ambassadeurs gaat de uitdaging aan met de inwoners.
Hij daagt iedere Achterhoeker uit mee te doen: honderd duurzame deelvoertuigen voor de Achterhoek. Volgens Boumans hebben veel inwoners behoefte aan vervoer. Dat kan zijn naar werk, het ziekenhuis of naar sportverenigingen.
'Wat is...
GROENLO- De Slag om Grolle is los gebarsten. Er hangt in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de eerste dag was de grote veldslag, die vrijdag middag voor het eerst plaats vond en dit weekend elke middag te zien en te beleven valt.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groe...
AALTEN - Rust en ruimte om te leven zoals jij dat wilt, met hulp van de samenleving én de gemeente als je dat nodig hebt. Zo zien deelnemers aan ‘U Spreekt’, het inwonerspanel van de gemeente Aalten, hun toekomstige gemeente het liefst. Het inwonerspanel telt ruim 1.300 panelleden. Ruim 80% daarvan vulde eind vorig jaar de vragen in over ‘hun’ gemeente in 2025 en verder. Het college van burgemeester en wethouders gebruikt de uitkomst om een toekomstvisie op te ste...
Dorpenband Scheveningen-Aalten: aandacht voor 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden.
Aalten/Scheveningen - Via Evert de Niet, initiatiefnemer van de Dorpenband Scheveningen - Aalten kregen we een fotoreportage van de viering van 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden. Op zaterdag 30 november werd dit uitgebreid gevierd in Scheveningen, de woonplaats van Evert de Niet. 's Ochtends genoten zo'n 10.000 belangstellenden van de nagespeelde landing van prins Willem Frederik, de latere Koning Willem I. Op het Scheveningse strand brak het oranjezonnetje door op het moment dat koning Willem-Alexander en koningin Maxima verschenen. Vanwege de enorme golven werd Huub Stapel, die de rol speelde van de latere koning Willem I niet van het Britse marineschip HMS Tyne gehaald.
Hij arriveerde met een amfibievoertuig van het Korps Mariniers op het Scheveningse strand. De tocht ging hierna vanaf het strand via de pastorie, waar prins Willem Frederik het zogenoemde Driemanschap ontmoette, naar Den Haag. De stoet arriveerde bij het Nationaal Monument op Plein 1813. In de Ridderzaal vond de plechtige opening plaats van de viering van 200 jaar Koninkrijk. Dit gebeurde in aanwezigheid van onder andere Koning Willem-Alexander, Koningin Maxima, Prinses Beatrix en minister-president Mark Rutte. Burgemeester Berghoef van de gemeente Aalten was namens de Dorpenband Scheveningen-Aalten uitgenodigd voor dit gebeuren. In verband met buitenlandse verplichtingen moest hij helaas verstek laten gaan.