Opbrengst Schillers Request

Auteur: Karin Stronks
Opbrengst Schillers Request
AALTEN – De Aaltense actie Schillers Request heeft totaal € 11.041,75 opgebracht. Een fantastisch resultaat! Het geld is bestemd voor de landelijke actie 3FM Serious Request ‘Let’s clean this shit up’. Het is al de derde keer dat het eindbedrag ruim boven de 10.000 euro uitkomt.

Op 14 december startte Schillers Request 2013 met een benefietavond, georganiseerd door de vereniging AAP. Deze avond bracht al een mooi bedrag op van € 2785,50 op. Een prima begin van een succesvolle week!

Vanuit het (Plexi) Glazen Huis in oerkroeg Schiller werd vanaf 18 december non stop muziek gedraaid, via sms en door even bij Schiller langs te gaan kon men betaald platen aanvragen. Dagelijks stonden bij Schiller bekende en minder bekende regionale bands op de planken, ook veel DJ’s verzorgden belangeloos een programma. Tientallen vrijwilligers en sponsoren werkten mee om de actie tot een groot succes te maken.

Schillers Request organiseerde diverse ludieke acties om zo veel mogelijk geld bijeen te brengen voor het goede doel van dit jaar: 800 000 kinderen die elk jaar sterven aan de gevolgen van diarree. Het Rode Kruis helpt met schoon drinkwater en zeep en met de bouw van sanitaire voorzieningen. Ook geven medewerkers van het Rode Kruis voorlichting over het belang van goede hygiëne.

De landelijke opbrengst van de tiende editie 3FM Serious Request was maar liefst 12.302.747 euro. Een recordopbrengst die op Kerstavond in Leeuwarden bekend werd gemaakt door drie zichtbaar ontroerde radiomakers die zes dagen opgesloten zaten in het Glazen Huis. 

« Terug naar het artikel
Advertenties
Advertenties
Delightnet Home Automation for free