GROENLO- De Slag om Grolle beleefde vandaag alwwer zijn tweede dag. ook deze zaterdag hing in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de Zaterdag was de grote veldslag.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groenlo (vroeger Grol geheten) waarbij honderden acteurs de gebeurtenissen v...
DOETINCHEM - Wordt de Achterhoek de eerste plattelandsregio waar massaal duurzame deelvoertuigen gedeeld worden? Burgemeester Mark Boumans van Doetinchem en tevens voorzitter van 8RHK-ambassadeurs gaat de uitdaging aan met de inwoners.
Hij daagt iedere Achterhoeker uit mee te doen: honderd duurzame deelvoertuigen voor de Achterhoek. Volgens Boumans hebben veel inwoners behoefte aan vervoer. Dat kan zijn naar werk, het ziekenhuis of naar sportverenigingen.
'Wat is...
GROENLO- De Slag om Grolle is los gebarsten. Er hangt in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de eerste dag was de grote veldslag, die vrijdag middag voor het eerst plaats vond en dit weekend elke middag te zien en te beleven valt.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groe...
AALTEN - Rust en ruimte om te leven zoals jij dat wilt, met hulp van de samenleving én de gemeente als je dat nodig hebt. Zo zien deelnemers aan ‘U Spreekt’, het inwonerspanel van de gemeente Aalten, hun toekomstige gemeente het liefst. Het inwonerspanel telt ruim 1.300 panelleden. Ruim 80% daarvan vulde eind vorig jaar de vragen in over ‘hun’ gemeente in 2025 en verder. Het college van burgemeester en wethouders gebruikt de uitkomst om een toekomstvisie op te ste...
Deze opname dateert uit de jaren vijftig van de vorige eeuw en was toch moeilijker dan we dachten. Een aantal mensen meende in deze afbeelding het station Aalten te herkennen. We zien hier de grensovergang Aaltense Heurne - Hemden. De Volkswagen Kever beheerste het straatbeeld in die tijd. Het was de tijd waar je bij controle je paspoort moest laten zien, anders ging de slagboom niet voor je open. We kregen de volgende anekdotes te horen: "het zal rond de jaren zestig zijn geweest dat onze Oosterburen bij ons de grens overgingen om in 'Holland' stukken kaas en worst te kopen. Bij terugkeer over de grens werd er vaak gestopt. Dan ging het papier van de kaas of worst en werd er al gesmuld van al dat lekkers. Met een gevulde maag ging men dan huiswaarts. Ook werd vroeger gecontroleerd of er niet teveel koffie, boter en sigaretten over de grens gesmokkeld werd. Deze produkten waren destijds in ons land goedkoper dan in Duitsland. Ook mocht men deze maar in beperkte hoeveelheden meenemen. Verder moest het NL-plaatje achter op je auto zitten. Had je dit plaatje er niet op, dan ging de slagboom niet open en kwam je de grens dus niet over. Bij pomphouder A. de Jong kon je een NL-plaatje kopen en die deed er goede zaken mee".