Grensactie in Dinxperlo, Progressieve Partij deelt loten uit.

Video: Leo Foto's: Leo Auteur: Leo v/d Lin de
Grensactie in Dinxperlo, Progressieve Partij deelt loten uit.
Aalten – Op vrijdag 7 maart hield de Progressieve Partij lotenactie bij de grens in Dinxperlo-Suderwick. Er lekt steeds meer omzet weg naar Duitsland. Pomphouders, supermarkten en andere winkeliers hebben daar last van. Daarom startte de Progressieve Partij op vrijdagmiddag een actie onder de slogan “Doe groen en sociaal, koop lokaal”. Bij de parkeerplaats van de Jumbo en de grensovergang aan de Heelweg in Suderwick werden loten uit gedeeld aan het Nederlandse winkelend publiek. “Wij kunnen niet in uw portemonnee kijken”, zo staat op de loten-flyers die uitgedeeld woorden. “Veel mensen hebben een laag inkomen. U misschien ook, en u gaat dan op zoek naar goedkope producten. U tankt en winkelt daarom misschien wel over de grens.

Toch kan goedkoop uiteindelijk duurkoop zijn.” De Progressieve Partij pleit voor de lokale economie. Liefst producten gebruiken die in de buurt of in de regio geproduceerd worden. Dat is goed voor de werkgelegenheid, goed voor de leefomgeving, goed voor het milieu. Aldus de flyer. Er  waren 500 loten gedrukt. Deze gingen vlot van de hand. Er worden vijf pakketten met streekproducten verloot. Deze pakketten zijn samengesteld door Boerderijrestaurant  “Op de Brusse” De Heurne. De loten werden uitgereikt bij de Jumbo en aan grensoverschrijders. Joop Wikkerink, lijsttrekker Progressieve Partij: “De VVD legt eenzijdig de nadruk op de pomphouders. Terwijl de landelijke VVD samen met het CDA zelf de veroorzaker van het probleem is.

De grensproblematiek reikt veel verder. Het gaat over leefbaarheid in de grensstreek. Niet over die paar euro’s die je bespaart als je in Duitsland tankt. Wij roepen mensen die het kunnen betalen op om zoveel mogelijk streekproducten te kopen. Dat is goed voor milieu en lokale economie. Dat geldt zowel voor de Nederlandse als Duitse kant.” De Dinxperlose kandidaten op de lijst van de Progressieve Partij, Rob Boerendonk en Ans Plug waren vrijdagmiddag actief bij het uitdelen van de loten. De winnende nummers worden bekendgemaakt in de nieuws- en advertentiebladen, www.filmaalten.nl en op www.progressieve-partij.nl en wel op 26 maart 2014.


Foto's

IMG_6185.jpg
IMG_6186.jpg
IMG_6187.jpg
IMG_6189.jpg
IMG_6191.jpg
IMG_6192.jpg
IMG_6193.jpg
IMG_6194.jpg
IMG_6195.jpg
IMG_6196.jpg
IMG_6198.jpg
IMG_6200.jpg
IMG_6201.jpg
IMG_6203.jpg
IMG_6204.jpg
IMG_6205.jpg
IMG_6206.jpg
IMG_6207.jpg
IMG_6209.jpg
IMG_6210.jpg

« Terug naar het artikel
Advertenties
Advertenties
Delightnet Home Automation for free