Scholieren in Aalten de straat op voor Natuurlijk Schoon

Auteur: Gemeente Aalten
Scholieren in Aalten de straat op voor Natuurlijk Schoon

Zo'n 15.000 scholieren uit 16 gemeenten gaan de straat op om de omgeving van hun school schoon te maken. Van 31 maart tot en met 4 april doen 250 scholen mee aan de zwerfafvalcampagne Natuurlijk Schoon, een initiatief van ROVA. Naast scholieren zorgen ook vrijwilligers van verschillende verenigingen ervoor dat het zwerfafval in hun leefomgeving wordt opgeruimd.

Voorzien van opvallende hesjes, petjes en handschoenen en gewapend met knijpertjes en vuilniszakken, gaan de kinderen in de omgeving van de school zwerfafval opruimen. Ze worden daarbij begeleid door leraren en ouders. Het ingezamelde zwerfafval wordt door ROVA opgehaald.
Dat het onderwerp zwerfafval leeft, blijkt uit het grote aantal aanmeldingen van scholen. In de gemeente Aalten doen zes scholen mee aan de opruimactie. Door mee te doen aan een fotoactie kunnen de kinderen een feest voor de hele school winnen.

Het is de zesde keer dat de actie wordt georganiseerd. Vorig jaar werd 26.000 kilo zwerfafval ingezameld. Dit is te vergelijken met ruim 17.000 volle vuilniszakken.

Over ‘Natuurlijk Schoon’

Natuurlijk Schoon is een samenwerkingsproject dat geïnitieerd is door ROVA. In samenwerking met 16 gemeenten, natuur- en milieuorganisaties, scholen uit basis- en voortgezet onderwijs en verenigingen, worden bestaande en nieuwe zwerfafvalacties gecombineerd om een zo groot mogelijk effect te hebben.  Door de actie breed in te zetten en op te trekken met maatschappelijke organisaties, wordt de strijd met zwerfafval aangegaan. Op deze wijze zijn ROVA en de aangesloten gemeenten op weg naar een schone en duurzame leefomgeving.

Meer informatie

Meer informatie hierover vindt u op www.rova.nl/natuurlijkschoon


  

 


« Terug naar het artikel
Advertenties
CDA
VVD Aalten
Gemeente Aalten
Heijerman optiek Aalten
Advertenties
Bleeker houtbouw
Bredevoort Schittert
Hatebo