GROENLO- De Slag om Grolle beleefde vandaag alwwer zijn tweede dag. ook deze zaterdag hing in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de Zaterdag was de grote veldslag.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groenlo (vroeger Grol geheten) waarbij honderden acteurs de gebeurtenissen v...
DOETINCHEM - Wordt de Achterhoek de eerste plattelandsregio waar massaal duurzame deelvoertuigen gedeeld worden? Burgemeester Mark Boumans van Doetinchem en tevens voorzitter van 8RHK-ambassadeurs gaat de uitdaging aan met de inwoners.
Hij daagt iedere Achterhoeker uit mee te doen: honderd duurzame deelvoertuigen voor de Achterhoek. Volgens Boumans hebben veel inwoners behoefte aan vervoer. Dat kan zijn naar werk, het ziekenhuis of naar sportverenigingen.
'Wat is...
GROENLO- De Slag om Grolle is los gebarsten. Er hangt in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de eerste dag was de grote veldslag, die vrijdag middag voor het eerst plaats vond en dit weekend elke middag te zien en te beleven valt.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groe...
AALTEN - Rust en ruimte om te leven zoals jij dat wilt, met hulp van de samenleving én de gemeente als je dat nodig hebt. Zo zien deelnemers aan ‘U Spreekt’, het inwonerspanel van de gemeente Aalten, hun toekomstige gemeente het liefst. Het inwonerspanel telt ruim 1.300 panelleden. Ruim 80% daarvan vulde eind vorig jaar de vragen in over ‘hun’ gemeente in 2025 en verder. Het college van burgemeester en wethouders gebruikt de uitkomst om een toekomstvisie op te ste...
Aalten – Veel speelgoed, een heel aantal bedjes, veel natuur en een trotse eigenaresse waren allemaal te zien tijdens de opendag van de Agrarische kinderopvang Kiekdekoe. De kinderopvang die gevestigd is aan de Sondernweg in Aalten vangt momenteel 70 kinderen per week op verdeeld over twee groepen.
Tijdens de open dag was er veel te zien van de inmiddels 2.5 jaar active kinderopvang. Overal mocht je als bezoeker een kijkje nemen en kon je een rondleiding krijgen waarin veel duidelijk werd over de manier van werken op deze opvang. Ook was te zien wat er nou agrarisch kan zijn aan een kinderopvang.
De kinderopvang Kiekdekoe bestaat uit twee groepen. De ene groep (gemiddeld 12 kinderen) is voor kinderen vanaf een week of 12 tot ongeveer 20 maanden. Na deze 20 maanden worden de kinderen (nadat er gekeken is of ze dit aankunnen) overgeplaatst naar de andere groep (gemiddeld 13 kinderen). Het agrarische aspect van deze kinderopvang is alleen al duidelijk te zien aan de uitstraling van de opvang. Het verzorgen van een aantal konijntjes en cavia’s, het rapen van eieren en het onderhouden van een moestuin is een dagelijkse bezigheid voor de kinderen die dit alles onder begeleiding van een aantal gediplomeerde leiders doen. Aan de hand van de vraag hoe het zit met de EHBO en/of BHV’ers wist Rianne Lensink (eigenaresse van Kiekdekoe) te vertellen dat alle leiders, die bij haar in dienst zijn, allemaal BHV’ers zijn ‘Dit om te garanderen dat er altijd een BHV’ers in de buurt is mocht er iets met de kinderen gebeuren’.
Voor meer informatie over deze Agrarische kinderopvang kunt u terecht op de website http://www.kiekdekoe.nl/pages/welkom.html