GROENLO- De Slag om Grolle beleefde vandaag alwwer zijn tweede dag. ook deze zaterdag hing in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de Zaterdag was de grote veldslag.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groenlo (vroeger Grol geheten) waarbij honderden acteurs de gebeurtenissen v...
DOETINCHEM - Wordt de Achterhoek de eerste plattelandsregio waar massaal duurzame deelvoertuigen gedeeld worden? Burgemeester Mark Boumans van Doetinchem en tevens voorzitter van 8RHK-ambassadeurs gaat de uitdaging aan met de inwoners.
Hij daagt iedere Achterhoeker uit mee te doen: honderd duurzame deelvoertuigen voor de Achterhoek. Volgens Boumans hebben veel inwoners behoefte aan vervoer. Dat kan zijn naar werk, het ziekenhuis of naar sportverenigingen.
'Wat is...
GROENLO- De Slag om Grolle is los gebarsten. Er hangt in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de eerste dag was de grote veldslag, die vrijdag middag voor het eerst plaats vond en dit weekend elke middag te zien en te beleven valt.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groe...
AALTEN - Rust en ruimte om te leven zoals jij dat wilt, met hulp van de samenleving én de gemeente als je dat nodig hebt. Zo zien deelnemers aan ‘U Spreekt’, het inwonerspanel van de gemeente Aalten, hun toekomstige gemeente het liefst. Het inwonerspanel telt ruim 1.300 panelleden. Ruim 80% daarvan vulde eind vorig jaar de vragen in over ‘hun’ gemeente in 2025 en verder. Het college van burgemeester en wethouders gebruikt de uitkomst om een toekomstvisie op te ste...
Het is weer de tijd van het jaar dat gladheid kan voorkomen. Daarom willen wij u door middel van deze publicatie informeren over de werkwijze bij de gladheidbestrijding in de gemeente Aalten.
De gemeente beschikt over 4 strooi-eenheden en 7 sneeuwschuivers die centraal worden aangestuurd door de dienstdoende coördinator. Bij geconstateerde of dreigende gladheid komt het strooimaterieel in actie. Als strooimiddel wordt zout in opgeloste vorm gebruikt, het zogenaamde nat strooien. Dit kan preventief worden gestrooid. Dit is te zien als ’s avonds de strooiwagen rond gaat wanneer het nog niet glad is maar dat gladheid wordt verwacht in de ochtenduren. In de Achterhoek wordt door alle gemeentes gelijktijdig gestrooid.
De strooiroute ligt vast en is elke keer dezelfde. De route sluit aan op de route van de omliggende gemeentes. Allereerst worden de belangrijkste wegen behandeld, de zogenaamde hoofdroute. Dit zijn met name de druk bereden doorgaande wegen, gevaarlijk hellende wegen en bus- en schoolroutes. Het strooien van een route vergt ca. 3 – 3,5 uur. Daarna wordt bij aanhoudende gladheid de dagroute gestrooid. Niet alle wegen worden gestrooid. De routes zijn zodanig ingericht dat een ieder vrij snel op een gestrooide route kan komen. De routes zijn in te zien op de site van deze gemeente en van de provincie Gelderland, www.gelderland.nl.
Ieder van u kan ook een steentje bijdragen in de gladheidbestrijding door bij sneeuwval de stoep bij uw woning sneeuwvrij te maken. Het is vaak maar een kleine moeite en er zullen veel dankbare voetgangers gebruik maken van uw schoongemaakte stoep.
Let op:
Rijd voorzichtig bij gladheid en pas uw snelheid aan.
Houd er rekening mee dat niet alle wegen en straten zijn gestrooid.