GROENLO- De Slag om Grolle beleefde vandaag alwwer zijn tweede dag. ook deze zaterdag hing in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de Zaterdag was de grote veldslag.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groenlo (vroeger Grol geheten) waarbij honderden acteurs de gebeurtenissen v...
DOETINCHEM - Wordt de Achterhoek de eerste plattelandsregio waar massaal duurzame deelvoertuigen gedeeld worden? Burgemeester Mark Boumans van Doetinchem en tevens voorzitter van 8RHK-ambassadeurs gaat de uitdaging aan met de inwoners.
Hij daagt iedere Achterhoeker uit mee te doen: honderd duurzame deelvoertuigen voor de Achterhoek. Volgens Boumans hebben veel inwoners behoefte aan vervoer. Dat kan zijn naar werk, het ziekenhuis of naar sportverenigingen.
'Wat is...
GROENLO- De Slag om Grolle is los gebarsten. Er hangt in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de eerste dag was de grote veldslag, die vrijdag middag voor het eerst plaats vond en dit weekend elke middag te zien en te beleven valt.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groe...
AALTEN - Rust en ruimte om te leven zoals jij dat wilt, met hulp van de samenleving én de gemeente als je dat nodig hebt. Zo zien deelnemers aan ‘U Spreekt’, het inwonerspanel van de gemeente Aalten, hun toekomstige gemeente het liefst. Het inwonerspanel telt ruim 1.300 panelleden. Ruim 80% daarvan vulde eind vorig jaar de vragen in over ‘hun’ gemeente in 2025 en verder. Het college van burgemeester en wethouders gebruikt de uitkomst om een toekomstvisie op te ste...
Lintelo’s Belang en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) gaan samen met de gemeente Aalten en SAAP boeren, burgers en buitenlui informeren over de mogelijkheden om inheemse bomen en struiken aan te planten op hun erf. Ook buiten het erf kunnen landschapselementen als singels, houtwallen en poelen worden aangelegd. Dit draagt niet alleen bij aan het versterken van het streekeigen landschap rondom Lintelo, maar ook flora en fauna profiteren hiervan volop.
Werkwijze
In het kader van het project “Lintelo in het Groen” worden de inwoners van het buitengebied in de gelegenheid gesteld om met subsidie inheemse bomen en struiken te planten op eigen terrein. Op een speciale informatieavond op 20 januari 2015 om 20.00 uur zal Stichting Landschapsbeheer Gelderland meer vertellen over landschappelijke beplanting in Lintelo en over de meerwaarde van een landschappelijk verantwoord ingericht erf.
Na de informatieavond wordt er een inloopactiviteit georganiseerd waarop grondeigenaren hun individuele beplantingswensen kunnen voorleggen aan de adviseur van SLG om samen te komen tot een uitgewerkt beplantingsplan voor hun grond.
Op basis van alle individuele beplantingsplannen wordt een gezamenlijke bestelling gedaan en nog voor de winter om is zullen dan op een feestelijke plantdag de bomen en struiken worden uitgereikt. Deze combinatie van gezamenlijke inkoop en de subsidiemogelijkheden maakt dat de eigen bijdrage beperkt kan blijven.
Na de plantdag zal het buitengebied van Lintelo landschappelijk zichtbaar versterkt en verfraaid zijn.
Informatieavond 20 januari 2015 om 20.00 uur
Tijdens de informatieavond in het Kulturhus, Schooldijk 23, in Lintelo zal het project nader toegelicht worden en zullen de verdere afspraken gemaakt kunnen worden. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. De zaal is open vanaf 19:45 uur.
Meer informatie
Nadere informatie over het project is te verkrijgen bij Henk Gussinklo van Lintelo’s Belang en de Stichting Landschapsbeheer Gelderland. Projectleider SLG: Erik van Eek, telefoon (026) 3537 444 of 06 50 94 71 13 of e.vaneek@landschapsbeheergelderland.nl.