GROENLO- De Slag om Grolle beleefde vandaag alwwer zijn tweede dag. ook deze zaterdag hing in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de Zaterdag was de grote veldslag.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groenlo (vroeger Grol geheten) waarbij honderden acteurs de gebeurtenissen v...
DOETINCHEM - Wordt de Achterhoek de eerste plattelandsregio waar massaal duurzame deelvoertuigen gedeeld worden? Burgemeester Mark Boumans van Doetinchem en tevens voorzitter van 8RHK-ambassadeurs gaat de uitdaging aan met de inwoners.
Hij daagt iedere Achterhoeker uit mee te doen: honderd duurzame deelvoertuigen voor de Achterhoek. Volgens Boumans hebben veel inwoners behoefte aan vervoer. Dat kan zijn naar werk, het ziekenhuis of naar sportverenigingen.
'Wat is...
GROENLO- De Slag om Grolle is los gebarsten. Er hangt in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de eerste dag was de grote veldslag, die vrijdag middag voor het eerst plaats vond en dit weekend elke middag te zien en te beleven valt.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groe...
AALTEN - Rust en ruimte om te leven zoals jij dat wilt, met hulp van de samenleving én de gemeente als je dat nodig hebt. Zo zien deelnemers aan ‘U Spreekt’, het inwonerspanel van de gemeente Aalten, hun toekomstige gemeente het liefst. Het inwonerspanel telt ruim 1.300 panelleden. Ruim 80% daarvan vulde eind vorig jaar de vragen in over ‘hun’ gemeente in 2025 en verder. Het college van burgemeester en wethouders gebruikt de uitkomst om een toekomstvisie op te ste...
Problemen met de gemeente? Laten we het samen oplossen
Als u het niet eens bent met een besluit dat u hebt ontvangen van de gemeente, dan kunt u een bezwaarschrift indienen. Hebt u een klacht over de manier waarop u bent behandeld door een ambtenaar of bestuurder dan kunt u een klacht indienen. Dat zijn bestaande procedures. Een andere mogelijkheid is te kiezen voor mediation.
Wat is mediation?
Ons uitgangspunt is dat we onder alle omstandigheden met u in gesprek willen blijven. Mediation kan daarin een rol vervullen. Mediation is een mooie term voor gespreksbegeleiding in geval van conflicten, door een neutrale/externe derde. Bij mediation is er aandacht voor het eigenlijke probleem, maar ook voor persoonlijke onvrede over de gang van zaken.
Waarom kiezen voor mediation?
Bij mediation blijft u zelf nauw betrokken bij de oplossing van de kwestie. Dat is het belangrijkste verschil met een juridische procedure bij de rechtbank, waarbij de beslissing door de rechter wordt genomen. Mediation is volkomen vrijwillig, dus u bepaalt zelf of u eraan meedoet en wanneer u ermee stopt. Bovendien blijven uw rechten op een nog te voeren procedure bij de rechter overeind. Bijkomend voordeel is dat mediation voor alle partijen tijd- en kostenbesparend werkt. Vaak komen partijen in twee gesprekken al dichterbij elkaar.
Neutraal
De gemeente Aalten is aangesloten bij de Mediationpool Achterhoek, die onderling ook mediators met elkaar uitwisselen. In voorkomende gevallen is op die manier de neutraliteit gewaarborgd.
Meer weten?
Twijfelt u of mediation ook voor uw bezwaar of klacht de oplossing kan zijn? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie.