Problemen met de gemeente? Laten we het samen oplossen

Auteur: Gemeente Aalten
Problemen met de gemeente? Laten we het samen oplossen

Als u het niet eens bent met een besluit dat u hebt ontvangen van de gemeente, dan kunt u een bezwaarschrift indienen. Hebt u een klacht over de manier waarop u bent behandeld door een ambtenaar of bestuurder dan kunt u een klacht indienen. Dat zijn bestaande procedures. Een andere mogelijkheid is te kiezen voor mediation.

Wat is mediation?

Ons uitgangspunt is dat we onder alle omstandigheden met u in gesprek willen blijven.  Mediation kan daarin een rol vervullen. Mediation is een mooie term voor gespreksbegeleiding in geval van conflicten, door een neutrale/externe derde. Bij mediation is er aandacht voor het eigenlijke probleem, maar ook voor persoonlijke onvrede over de gang van zaken. 

Waarom kiezen voor mediation?

Bij mediation blijft u zelf nauw betrokken bij de oplossing van de kwestie. Dat is het belangrijkste verschil met een juridische procedure bij de rechtbank, waarbij de beslissing door de rechter wordt genomen. Mediation is volkomen vrijwillig, dus u bepaalt zelf of u eraan meedoet en wanneer u ermee stopt. Bovendien blijven uw rechten op een nog te voeren procedure bij de rechter overeind. Bijkomend voordeel is dat mediation voor alle partijen tijd- en kostenbesparend werkt. Vaak komen partijen in twee gesprekken al dichterbij elkaar.

Neutraal

De gemeente Aalten is aangesloten bij de Mediationpool Achterhoek, die onderling ook mediators met elkaar uitwisselen. In voorkomende gevallen is op die manier de neutraliteit gewaarborgd.

Meer weten?

Twijfelt u of mediation ook voor uw bezwaar of klacht de oplossing kan zijn? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie.


« Terug naar het artikel
Advertenties
Advertenties
Delightnet Home Automation for free