GROENLO- De Slag om Grolle beleefde vandaag alwwer zijn tweede dag. ook deze zaterdag hing in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de Zaterdag was de grote veldslag.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groenlo (vroeger Grol geheten) waarbij honderden acteurs de gebeurtenissen v...
DOETINCHEM - Wordt de Achterhoek de eerste plattelandsregio waar massaal duurzame deelvoertuigen gedeeld worden? Burgemeester Mark Boumans van Doetinchem en tevens voorzitter van 8RHK-ambassadeurs gaat de uitdaging aan met de inwoners.
Hij daagt iedere Achterhoeker uit mee te doen: honderd duurzame deelvoertuigen voor de Achterhoek. Volgens Boumans hebben veel inwoners behoefte aan vervoer. Dat kan zijn naar werk, het ziekenhuis of naar sportverenigingen.
'Wat is...
GROENLO- De Slag om Grolle is los gebarsten. Er hangt in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de eerste dag was de grote veldslag, die vrijdag middag voor het eerst plaats vond en dit weekend elke middag te zien en te beleven valt.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groe...
AALTEN - Rust en ruimte om te leven zoals jij dat wilt, met hulp van de samenleving én de gemeente als je dat nodig hebt. Zo zien deelnemers aan ‘U Spreekt’, het inwonerspanel van de gemeente Aalten, hun toekomstige gemeente het liefst. Het inwonerspanel telt ruim 1.300 panelleden. Ruim 80% daarvan vulde eind vorig jaar de vragen in over ‘hun’ gemeente in 2025 en verder. Het college van burgemeester en wethouders gebruikt de uitkomst om een toekomstvisie op te ste...
Aanpak leegstaand zakelijk en maatschappelijk vastgoed in Winterswijk
Winterswijk – Het college van burgemeester en wethouders heeft op 3 februari ingestemd met het plan van aanpak ‘Experiment onttrekkingsstrategie Winterswijk’ om te komen tot een herverkavelingsplan voor leegstand van zakelijk en maatschappelijk vastgoed in de kern van Winterswijk. De aanleiding voor dit plan is de toenemende leegstand in Winterswijk van dit type vastgoed. Een negatief effect hiervan is verpaupering en een achteruitgang van de leefbaarheid. Het vinden van een passende herbestemming voor deze locaties draagt er toe bij dat die neerwaartse spiraal wordt omgebogen of wordt voorkomen. Kern van deze aanpak is dat breed gekeken wordt naar de
leegstandsproblematiek van zakelijke en maatschappelijk vastgoed in de kern Winterswijk. Het Rijksvastgoedbedrijf heeft in overleg met de gemeente Winterswijk een plan van aanpak opgesteld om te komen tot een zogenaamd ‘herverkavelingsplan’ van leegstaand maatschappelijk en zakelijk vastgoed in de kern van Winterswijk. Het doel van dit project is te komen tot een goede invulling van
leegstaande gebouwen en uiteindelijk sloop van gebouwen die geen herbestemming krijgen. Herkaveling van maatschappelijk en zakelijk vastgoed biedt ook de kans om de vastgoedmarkt in beweging te krijgen waardoor ruimte ontstaat voor nieuwe initiatieven. Deze aanpak moet ook bijdragen aan het vergroten van kennis over haalbare herbestemmingsstrategieën voor leegstaand rijks- en maatschappelijk vastgoed in krimp- en anticipeergebieden. Een van de onderdelen van dit project is het leegstaande voormalige belastingkantoor aan de
Misterweg dat in eigendom is van het Rijk. Het Rijksvastgoedbedrijf wil graag keuzes maken over de toekomst van het belastingkantoor, waarbij sloop van het pand één van de opties is.
Het stappenplan
In dit project staan de komende tijd drie stappen centraal:
1. Inventarisatie van verhuisgeneigdheid binnen het zakelijk en maatschappelijk vastgoed en
verkenning van leegstandspotentieel (1e en 2e kwartaal 2015);
2. Herverkaveling door (potentiële) eigenaren van vastgoed in de vorm van een charette (2e en
4e kwartaal 2015, 1e en 2e kwartaal 2016);
3. Uitvoering: Herbestemming van panden en sloop van panden zonder toekomstwaarde (2e
kwartaal 2016).
De gemeente Winterswijk volgt hiermee de stappen zoals opgenomen in het document ´de
Winterswijkse aanpak´ waarbij vraaggericht werken het uitgangspunt is: wat willen inwoners? Wat
willen ondernemers?