GROENLO- De Slag om Grolle beleefde vandaag alwwer zijn tweede dag. ook deze zaterdag hing in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de Zaterdag was de grote veldslag.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groenlo (vroeger Grol geheten) waarbij honderden acteurs de gebeurtenissen v...
DOETINCHEM - Wordt de Achterhoek de eerste plattelandsregio waar massaal duurzame deelvoertuigen gedeeld worden? Burgemeester Mark Boumans van Doetinchem en tevens voorzitter van 8RHK-ambassadeurs gaat de uitdaging aan met de inwoners.
Hij daagt iedere Achterhoeker uit mee te doen: honderd duurzame deelvoertuigen voor de Achterhoek. Volgens Boumans hebben veel inwoners behoefte aan vervoer. Dat kan zijn naar werk, het ziekenhuis of naar sportverenigingen.
'Wat is...
GROENLO- De Slag om Grolle is los gebarsten. Er hangt in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de eerste dag was de grote veldslag, die vrijdag middag voor het eerst plaats vond en dit weekend elke middag te zien en te beleven valt.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groe...
AALTEN - Rust en ruimte om te leven zoals jij dat wilt, met hulp van de samenleving én de gemeente als je dat nodig hebt. Zo zien deelnemers aan ‘U Spreekt’, het inwonerspanel van de gemeente Aalten, hun toekomstige gemeente het liefst. Het inwonerspanel telt ruim 1.300 panelleden. Ruim 80% daarvan vulde eind vorig jaar de vragen in over ‘hun’ gemeente in 2025 en verder. Het college van burgemeester en wethouders gebruikt de uitkomst om een toekomstvisie op te ste...
Aalten - Op dinsdagmorgen 19 mei verrichtte burgemeester Berghoef de starthandeling voor de sloop van het gemeentehuis Aalten. Al wekenlang is slopersbedrijf Prinsen uit Bredevoort bezig met het 'strippen' van het gemeentehuis. Materialen zoals hout, ijzer en dakpannen waren al verwijderd en worden gerecycled. Op dinsdag werd aan de buitenkant een start gemaakt met de sloop van het uit de periode 1975-1977 daterende gebouw. Burgemeester Berghoef, getooid met bouwhelm, klom in een bouwkraan en sloopte het gedeelte van de voormalige raadszaal. Deze sloop en verbouwing van het gemeentehuis is nodig, omdat al 40 jaar nauwelijks groot onderhoud is gepleegd. Zo zijn er veel ramen met enkel glas en is de verwarmingsketel in het gemeentehuis inmiddels bijna 40 jaar oud. Het energieverbruik is daardoor hoog. Er is gekozen voor nieuwbouw, omdat dit de goedkoopste optie bleek te zijn. Een bijkomend voordeel, na de nieuw- en verbouw, is dat straks ook de hoogteverschillen uit de gebouwen gehaald kunnen worden. Door de keuze voor nieuwbouw komt de gemeente ook aan een wens van de gemeenteraad tegemoet. De raadsleden wilden al jaren een ruimere raadszaal met meer plaatsen voor publiek, meer visuele middelen en beter geluid. In de nieuwe ruimte komt ook een mobiele panelenwand, zodat de zaal groter of kleiner gemaakt kan worden. Niemand van de aanwezigen was er dinsdag rouwig om dat het gemeentehuis gesloopt wordt. Er komt een mooier en efficiënter gebouw voor in de plaats. Het huidige raadhuiscomplex, raadszaal en werkkamers van de wethouders, ontstond in de periode 1975-1977. Het is een ontwerp van architect H.J.L. Ovink uit Doetinchem. In april 1975 begon men met deze nieuwbouw. De brandweerkazerne en het houten VVV-kantoortje werden gesloopt. In oktober 1976 werd de nieuwe raadszaal in gebruik genomen. Slopersbedrijf Prinsen heeft er een mooie klus aan. Men is zeker nog wel drie weken bezig met de sloop. Hierna kan met de nieuw- en verbouw worden begonnen. Het ontwerp voor de nieuwe aanbouw is gemaakt door Bert Stronks van Temming Architecten uit Lichtenvoorde. Voor de nieuwbouw is gekozen voor een historisch ontwerp. De stijl van deze nieuwbouw sluit aan bij de omgeving en past in de openbare ruimte, wat ook een verzoek was van de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed.