GROENLO- De Slag om Grolle beleefde vandaag alwwer zijn tweede dag. ook deze zaterdag hing in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de Zaterdag was de grote veldslag.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groenlo (vroeger Grol geheten) waarbij honderden acteurs de gebeurtenissen v...
DOETINCHEM - Wordt de Achterhoek de eerste plattelandsregio waar massaal duurzame deelvoertuigen gedeeld worden? Burgemeester Mark Boumans van Doetinchem en tevens voorzitter van 8RHK-ambassadeurs gaat de uitdaging aan met de inwoners.
Hij daagt iedere Achterhoeker uit mee te doen: honderd duurzame deelvoertuigen voor de Achterhoek. Volgens Boumans hebben veel inwoners behoefte aan vervoer. Dat kan zijn naar werk, het ziekenhuis of naar sportverenigingen.
'Wat is...
GROENLO- De Slag om Grolle is los gebarsten. Er hangt in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de eerste dag was de grote veldslag, die vrijdag middag voor het eerst plaats vond en dit weekend elke middag te zien en te beleven valt.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groe...
AALTEN - Rust en ruimte om te leven zoals jij dat wilt, met hulp van de samenleving én de gemeente als je dat nodig hebt. Zo zien deelnemers aan ‘U Spreekt’, het inwonerspanel van de gemeente Aalten, hun toekomstige gemeente het liefst. Het inwonerspanel telt ruim 1.300 panelleden. Ruim 80% daarvan vulde eind vorig jaar de vragen in over ‘hun’ gemeente in 2025 en verder. Het college van burgemeester en wethouders gebruikt de uitkomst om een toekomstvisie op te ste...
Omstreeks het jaar 1900 begon Albert ten Bruin een manufacturenzaak op de hoek Koppelstraat-Landstraat. Hij trouwde op 21 november 1901 met Johanna Veldkamp. Albert overleed op 16 oktober 1914. Daarna zette Johanna ten Bruin-Veldkamp de zaak voort onder de naam weduwe A. ten Bruin.
In 1935 begonnen de heren Willem en Henk ten Bruin met een herenkledingzaak aan de Misterstraat. Henk deed de kleermakerij en Willem de winkel. Ze gingen met de winkel van start onder de naam van Ten Bruins kledingmagazijn. In 1969 ging de zaak over naar André ten Bruin en Mia ten Brinke. De zaak aan de Misterstraat werd flink verbouwd. Na 1969 werd er nog 5 keer verbouwd. De zaak droeg de naam: Herenmode ten Bruin.
Als specialiteit had deze zaak grote maten, overhemden tot maat 52. De klanten kwamen vanuit de wijde omgeving naar ten Bruin vanwege de persoonlijke aandacht en het kopje koffie. In 2014 stopte André ten Bruin met zijn kledingzaak en werd er opheffingsverkoop gehouden.
Foto: Kledingzaak ten Bruin aan de Misterstraat in vroeger tijd.
Foto: met dank aan: André ten Bruin.
Bron: Bedrijvig Bredevoort door Dinie Lammers en Leo van der Linde (2008). Een boekuitgave van uitgeverij Fagus IJzerlo, gemeente Aalten.