GROENLO- De Slag om Grolle beleefde vandaag alwwer zijn tweede dag. ook deze zaterdag hing in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de Zaterdag was de grote veldslag.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groenlo (vroeger Grol geheten) waarbij honderden acteurs de gebeurtenissen v...
DOETINCHEM - Wordt de Achterhoek de eerste plattelandsregio waar massaal duurzame deelvoertuigen gedeeld worden? Burgemeester Mark Boumans van Doetinchem en tevens voorzitter van 8RHK-ambassadeurs gaat de uitdaging aan met de inwoners.
Hij daagt iedere Achterhoeker uit mee te doen: honderd duurzame deelvoertuigen voor de Achterhoek. Volgens Boumans hebben veel inwoners behoefte aan vervoer. Dat kan zijn naar werk, het ziekenhuis of naar sportverenigingen.
'Wat is...
GROENLO- De Slag om Grolle is los gebarsten. Er hangt in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de eerste dag was de grote veldslag, die vrijdag middag voor het eerst plaats vond en dit weekend elke middag te zien en te beleven valt.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groe...
AALTEN - Rust en ruimte om te leven zoals jij dat wilt, met hulp van de samenleving én de gemeente als je dat nodig hebt. Zo zien deelnemers aan ‘U Spreekt’, het inwonerspanel van de gemeente Aalten, hun toekomstige gemeente het liefst. Het inwonerspanel telt ruim 1.300 panelleden. Ruim 80% daarvan vulde eind vorig jaar de vragen in over ‘hun’ gemeente in 2025 en verder. Het college van burgemeester en wethouders gebruikt de uitkomst om een toekomstvisie op te ste...
ODE AAN DE SCHILDERS,
een fotografie tentoonstelling van de OFC fotografen Marion Bauhuis en Dinie Wikkerink
MARION BAUHUIS
Marion Bauhuis studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem (richting Vrije Kunst). Zij heeft deelgenomen aan vele tentoonstellingen, kunstbeurzen en kunstroutes in binnen- en buitenland. Naast haar werk als autonoom kunstenaar is Marion tevens actief als docent fotografie en beeldbewerking.
De fotobeelden van Marion Bauhuis gaan over de kwetsbaarheid van het leven. In haar beelden maakt ze haar zoektocht naar een innerlijke werkelijkheid zichtbaar. Verborgen emoties, angsten, mysteries en dromen geeft ze weer in een schilderachtige en gelaagde stijl. Herinnering, vergankelijkheid, spiritualiteit, het vrouw-zijn en de kindertijd vormen de thematische draden.
Marion schildert met foto's. Haar palet bestaat uit foto’s van de natuur, in het bijzonder uit de beelden van haar eigen besloten tuin met de veelheid aan planten en bloemen. Zij laat zich daarbij inspireren door diverse schilders en stromingen. Haar werk associeert met de bloemstillevens van Hollandse Schilders uit de 17de en 18de eeuw, het werk van Claude Monet (waaronder de Nymphéas), de romantische vrouwenportretten van John Everet Millais, en met het mystieke werk van de hedendaagse schilder Marc Mulders.
In de tentoonstelling 'Ode aan de Schilders' presenteert Marion Bauhuis haar nieuwe fotoserie 'Het Blauwe Uur'. Een citaat van de schrijver Michel Houellebecq raakt de essentie van deze serie beelden : 'Bloemen staan in het licht, oogverblindend en roerloos. De schoonheid van bloemen is droevig omdat bloemen kwetsbaar zijn, en voorbestemd tot de dood, net als elk ding op Aarde natuurlijk maar zij meer dan andere dingen, en hun kadaver is een groteske parodie op hun levende essentie, dat alles begrijp je zodra je één keer de cyclus van de seizoenen en het verrotten van de bloemen hebt meegemaakt'.
DINIE WIKKERINK
Dinie Wikkerink studeerde aan de AKI, de Academie voor Beeldende Kunst in Enschede. Zij exposeerde regelmatig haar werk tijdens solo- en groepstentoonstellingen, in zowel binnen- als buitenland. Zij behoorde tot de Award winnaars van de Biennale Florence in 2011, en nam deel aan de Dublin Biennal 2012. Van haar werk verschenen meerdere fotoboeken, onder meer '16.00 uur', 'Correspondentie', en 'Interieurs'. Dinie is curator van galerie Foto21 in Bredevoort.
Dinie Wikkerink fotografeert de dagelijkse dingen om haar heen. Met het licht van het hier en nu creëert ze tijdloosheid. Haar camera is de stille getuige van al het moois dat voorbij komt, lichtplekken die herinneringen oproepen en verwijzen naar oude waarheden, gewone dingen die door het licht een beeldende inhoud krijgen.
Dinie Wikkerink heeft onderzoek gedaan naar de relatie tussen haar fotografisch werk en schilderkunst. In eerste instantie heeft ze zich gericht op de schilders Vilhelm Hammershøi en Giorgio Morandi, later betrok ze ook Johannes Vermeer in haar onderzoek. Het doel was op de eerste plaats om van deze meesters te leren. Daarnaast heeft Dinie zichzelf de opdracht gegeven een tentoonstelling samen te stellen geïnspireerd door het werk van genoemde schilders. Het geselecteerde werk voor de tentoonstelling 'Ode aan de Schilders' toont de uitkomst van het onderzoek en nieuw werk. Het verloop van het onderzoeksproces heeft Dinie in het boek 'ODE' vastgelegd. Dit boek ligt tijdens de tentoonstelling ter inzage.
Een deel van deze tentoonstelling is eerder te zien geweest bij Pulchri in den Haag. Toen was ook OFC fotograaf Paul van Hulzen een van de exposanten. Van hem zal begin 2016 een overzichtstentoonstelling te zien zijn bij Foto21Bredevoort
Meer informatie FOTO21 BREDEVOORT 't Zand 21, 7126 BG Bredevoort tel 0543 452006 bgg 0543 451842