GROENLO- De Slag om Grolle beleefde vandaag alwwer zijn tweede dag. ook deze zaterdag hing in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de Zaterdag was de grote veldslag.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groenlo (vroeger Grol geheten) waarbij honderden acteurs de gebeurtenissen v...
DOETINCHEM - Wordt de Achterhoek de eerste plattelandsregio waar massaal duurzame deelvoertuigen gedeeld worden? Burgemeester Mark Boumans van Doetinchem en tevens voorzitter van 8RHK-ambassadeurs gaat de uitdaging aan met de inwoners.
Hij daagt iedere Achterhoeker uit mee te doen: honderd duurzame deelvoertuigen voor de Achterhoek. Volgens Boumans hebben veel inwoners behoefte aan vervoer. Dat kan zijn naar werk, het ziekenhuis of naar sportverenigingen.
'Wat is...
GROENLO- De Slag om Grolle is los gebarsten. Er hangt in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de eerste dag was de grote veldslag, die vrijdag middag voor het eerst plaats vond en dit weekend elke middag te zien en te beleven valt.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groe...
AALTEN - Rust en ruimte om te leven zoals jij dat wilt, met hulp van de samenleving én de gemeente als je dat nodig hebt. Zo zien deelnemers aan ‘U Spreekt’, het inwonerspanel van de gemeente Aalten, hun toekomstige gemeente het liefst. Het inwonerspanel telt ruim 1.300 panelleden. Ruim 80% daarvan vulde eind vorig jaar de vragen in over ‘hun’ gemeente in 2025 en verder. Het college van burgemeester en wethouders gebruikt de uitkomst om een toekomstvisie op te ste...
Aankondiging maandelijkse meedenkavond "De Praktijk van de Participatiewet"
Volgens het sociaal akkoord van april 2013 moeten bedrijven extra ruimte maken voor werk voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Dat loopt nog niet hard. Als er eind 2016 niet het afgesproken aantal is gehaald, gaat de quotumwet in werking, waarbij bedrijven verplicht worden een percentage van hun werknemersbestand uit arbeidsgehandicapten te laten bestaan. Dat geldt dan voor bedrijven met 25 werknemers en meer. Maar vooral kleinere bedrijven geven al volop kansen aan m.n. jongeren die wat meer aandacht nodig hebben. Wat is hun motivatie? Wat komen ze tegen? Welke uitdagingen brengen werknemers met een beperking met zich mee? En kunnen bedrijven dat: werk scheppen voor 100.000 banen extra? Daarom gaan we …
…in gesprek met Martin Hüning, eigenaar van partycentrum ’t Noorden.
Martin heeft al jaren personeel in dienst, dat een Wajong-verleden heeft. Hij bewijst dat het mogelijk is voor bedrijven om mensen daadwerkelijk uit een uitkeringssituatie te halen, en als volwaardig lid in het team mee te laten werken. Momenteel werken er drie medewerkers met een wajongverleden, binnenkort komt de vierde in dienst.
Onlangs mocht hij van wethouder Wiltink een schildje in ontvangst nemen met als opschrift: “Unieke Achterhoekers aan het werk”: de campagne van het Werkbedrijf om meer mensen met een arbeidsbeperking in het bedrijfsleven aan het werk te krijgen.
Omdat we er nu toch zijn, praten we ook met Martin door over de ervaringen met de leeftijdsgrens van 18 jaar voor de verkoop van alcoholische dranken, de invloed op de horeca en de paracommercie van drankketen en gesubsidieerde instellingen.
De maandelijkse meedenk-avond is voor iedereen toegankelijk. Aanvang: 20.00 uur; Party-centrum ’t Noorden, Lichtenvoordsestraatweg 44 te Aalten. Toegang en koffie gratis.
*