GROENLO- De Slag om Grolle beleefde vandaag alwwer zijn tweede dag. ook deze zaterdag hing in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de Zaterdag was de grote veldslag.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groenlo (vroeger Grol geheten) waarbij honderden acteurs de gebeurtenissen v...
DOETINCHEM - Wordt de Achterhoek de eerste plattelandsregio waar massaal duurzame deelvoertuigen gedeeld worden? Burgemeester Mark Boumans van Doetinchem en tevens voorzitter van 8RHK-ambassadeurs gaat de uitdaging aan met de inwoners.
Hij daagt iedere Achterhoeker uit mee te doen: honderd duurzame deelvoertuigen voor de Achterhoek. Volgens Boumans hebben veel inwoners behoefte aan vervoer. Dat kan zijn naar werk, het ziekenhuis of naar sportverenigingen.
'Wat is...
GROENLO- De Slag om Grolle is los gebarsten. Er hangt in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de eerste dag was de grote veldslag, die vrijdag middag voor het eerst plaats vond en dit weekend elke middag te zien en te beleven valt.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groe...
AALTEN - Rust en ruimte om te leven zoals jij dat wilt, met hulp van de samenleving én de gemeente als je dat nodig hebt. Zo zien deelnemers aan ‘U Spreekt’, het inwonerspanel van de gemeente Aalten, hun toekomstige gemeente het liefst. Het inwonerspanel telt ruim 1.300 panelleden. Ruim 80% daarvan vulde eind vorig jaar de vragen in over ‘hun’ gemeente in 2025 en verder. Het college van burgemeester en wethouders gebruikt de uitkomst om een toekomstvisie op te ste...
Gemeente Aalten heeft tot eind 2016 afspraken gemaakt met de Stichting Figulus Welzijn Aalten-Dinxperlo over de uitvoering van welzijnstaken voor inwoners van de gemeente. Nadat onlangs structurele problemen in de bedrijfsvoering van Figulus Welzijn aan het licht kwamen, heeft de gemeente Aalten, Figulus Welzijn om een verbeterplan (plan van aanpak) verzocht. Naar aanleiding van dit plan van aanpak heeft de gemeente Aalten besloten om, waar mogelijk samen met Figulus Welzijn, de uitvoering van welzijnstaken nader te onderzoeken.
Plan van aanpak
Medio juni dit jaar kwamen, na het plotselinge ontslag van de directeur-bestuurder door de Raad van Toezicht van Figulus Welzijn, structurele problemen in de bedrijfsvoering van Figulus Welzijn aan het licht. Eerder werden in een tussentijdse evaluatie van de lopende contract-periode al verbeterpunten overeengekomen. Aan het bestuur en de interim directeur – die zich tot dat moment met name had gericht op het herstellen van de rust in de interne organisatie – is verzocht een plan van aanpak in te dienen, gericht op het oplossen van de geconstateerde tekortkomingen in zowel bedrijfsvoering als doorontwikkeling. Dit plan van aanpak zou de basis zijn voor besluit van de gemeente Aalten om na 2016 de subsidierelatie met Figulus Welzijn al dan niet te vervolgen.
Heroriëntatie
Het college van burgemeester en wethouders heeft vastgesteld dat het ingediende plan van aanpak onvoldoende draagvlak en houvast biedt om met Figulus Welzijn, in zijn huidige vorm, vervolgafspraken te maken voor de periode na 2016. In plaats daarvan is besloten om, waar mogelijk samen met Figulus Welzijn, het aankomende jaar te gebruiken om de uitvoering van welzijnstaken nader te onderzoeken. Daarbij is het de bedoeling om zaken die goed gaan te borgen, maar ook kritisch te kijken of er welzijnstaken zijn die anders of door anderen georganiseerd kunnen worden. Ook beëindiging van bepaalde taken is niet uitgesloten.
Uitdienen contractperiode
Figulus Welzijn zal tot eind 2016 haar huidige takenpakket uitvoeren. In diezelfde periode worden stappen gezet naar verbetering, ombuiging of beëindiging van welzijnstaken.