AD69 1 behaalt een verdiend punt in de uitwedstrijd tegen Varsseveld (2-2)

AD’69 slaagde er in de uitwedstrijd tegen promotie kandidaat Varsseveld een goed resultaat te behalen. Na de belangrijke overwinning vorige week thuis tegen FC Eibergen (1-0 in de laatste minuten van de wedstrijd door Tim Bennink) wist AD’69 dat het in Varsseveld tegen een hele andere ploeg moest aantreden. Varsseveld is thuis een bolwerk van onverzettelijkheid en het is daar zo wie zo moeilijk punten te halen. Maar AD’69 wist dat een puntje vandaag al een belangrijke stap zou zijn om ook de laatste wedstrijd thuis op 20 december tegen Witkampers een goed uitgangspunt te hebben. Natuurlijk miste AD’69 ook nu weer wat spelers. Bij Teun Pastoors is opnieuw een gescheurde kruisband geconstateerd. Dus voor het voetbal is Teun zeker nog een jaar uitgeschakeld. En of die dan nog terugkomt? Michiel Ebbers en Tom Elferink waren er om de reeds bekende redenen niet bij en daar kwam Tim Bennink ook nog bij met een verdacht op een meniscusblessure en Tom te Brinke, die een hamstringblessure heeft. Tom zat trouwens wel op de bank, maar viel niet in.  Dus het was puzzelen voor trainer Arno Heersink uit Varsseveld van AD’69.

AD’69 startte in de volgende opstelling:  Doel: Huib Jonkman, achter: Sven Breukelaar,  Maik Gerling , Rik Pastoors Bram Koelman  ,  midden: Nick Ebbers, Bram Dekkers Reçep Kaya,    voor: Djayen Baboe, Rob Leber  en Dylan Bauhuis.
reserves  Tom te Brinke, Lars Breukelaar, Marnix Wubbels  en doelman/speler Stefan Tinnevelt

AD’69 wist dat het deze wedstrijd niet mocht verliezen. Maar de kans daarop was natuurlijk wel aanwezig zoals hierboven reeds beschreven en zeker nu ook Tim Bennink als aanvalsleider er niet bij was. Maar met Rob Leber, die nu als spits stond geposteerd en die weer als vanouds hard werkte, kon AD’69 het in het begin van de wedstrijd goed bolwerken. Dus een 4-4-2 zoals gedacht, speelde AD’69 niet. De eerste kans was dan ook voor AD’69. Bij een kopbal van Rob Leber moest de keeper de bal over de lat tikken om erger te voorkomen. Tot de 15e minuut was het verder voor beide goals rustig. Toen schoot Djayen Baboe een terugvallende bal uit de 16 meter tegen de lat. De aanval erop zag er veel belovend uit voor Varsseveld maar de voorzet en daarna het schot belandde in de handen van doelman Huib Jonkman van AD’69. Een soms fel Varsseveld, zeker fysiek erg sterk,  kreeg hierna een gele kaart voor onreglementair inkomen. De duels bleven hard maar fair. Na 25 minuten ineens de 1-0. De speler van Varsseveld, die op de linkerflank in de 16-meter geheel vrij stond, kon de bal ongehinderd (er was geen ADer te bekennen) inschieten, toen de bal achterover naar hem doorgekopt werd. AD’69 wist nu dat het moest komen en dat was voor het spel van Varsseveld koren op de  molen. Zij speelden veelvuldig de lange bal en dat kon nu ook in de counter. Maar AD’69 ging niet onbesuisd naar voren en speelde voetballend het betere spel. Maar kreeg geen kansen. Het zou toch met meer opportunisme moeten gebeuren. De enige kans was er voor Dylan Bauhuis, die van rechts komend de bal tegen de inspringende speler van Varsseveld schoot voordat de bal hard op goal zou komen. Varsseveld had één kans nodig gehad en scoorde. Rust 1-0.
Na rust was Maik Gerling, die in de 1ste helft reeds last had van de knie, vervangen door Stefan Tinnevelt. Rik Pastoors kreeg geel toen hij speler iets raakte. Geel was zwaar…. een vrije trap terecht. Maar we wisten toen nog niet wat er allemaal zou gebeuren. Bram Dekkers kreeg geel, toen hij teruglopend naar de verdediging net niet te veel afstand had genomen van de bal. Ook doelman Huib Jonkman kreeg geel, toen hij commentaar leverde op een overtreding op Sven Breukelaar, die iedereen zag , behalve de scheidsrechter. Trainer Arno Heersink vond het welletjes en sprak de scheidsrechter hierover aan maar moest het bekopen met …….rood. Toen Dylan Bauhuis voor AD’69 een ingooi wilde nemen en de grensrechter van Varsseveld in de weg liep en Dylan hem iets wegduwde kreeg Dylan geel. De scheidsrechter was volgens velen en niet alleen volgens ADers de weg kwijt, maar het zou nog erger worden. Maar nu was Varsseveld aan de beurt.  Maar daarvoor kreeg Varsseveld nog wel een penalty. Bij een duel aan de linker verdedigingszijde van AD’69 werd een duel uitgevochten en de Varsseveld speler viel. De scheidrechter zag er een penalty in. Echter geen geel…??? De penalty werd door Varsseveld in de 62ste minuut benut (2-0) AD’69 leek geslagen. Maar het liep anders.  Uit een hoge bal in de 16 meter met nu een AD’69 dat opportunistischer begon te spelen, kopte Rik Pastoors, mee naar voren geslopen, uit een corner, in de 65ste minuut, de 2-1 tegen de touwen. En AD’69 kreeg vleugels en ging voetballen en vele aanvallen volgden op de goal van Varsseveld. De keeper van Varsseveld was het trouwnes met de goal van AD’69 niet eens en kreeg geel. Even later kreeg de Varsseveldspeler die in de eerste helft reeds geel had gehad opnieuw geel en kon vertrekken. AD’69 kwam met 11 tegen 10 spelers van Varsseveld te staan. Maar dat is niet altijd gemakkelijker. En opnieuw was er geel voor Varsseveld. Rob Leber met de rug naar de goal spelend tikte even later een bal net naast de paal. Recep Kaya werd gewisseld voor Marnix Wubbels en ook Varsseveld wisselde. In de 70ste minuut 2-2. Een goede combinatie van AD’69 via Stefan Tinnevelt, Bram Koelman en Nick Ebbers bracht de bal bij Dylan Bauhuis die de bal vanaf links hoog en hard voorzette. Hier stond ondertussen Nick Ebbers klaar en hij kopte de bal hard binnen.(2-2)  En opnieuw geel ( nu terecht) voor Varsseveld, toen Sven Breukelaar een bal op rechts dreigde voor te zetten en vastgehouden werd. Met 11 tegen 10 moest AD’69 daarna nog even oppassen dat het niet onverwachts een goal om de oren kreeg en alsnog met lege handen zou komen te staan. Bij PAX en SC Westervoort was dat namelijk wel het geval geweest.(2 keer 2-1 verlies in de laatste minuut) Maar nu hield AD’69 het gelijk spel vast. Ofschoon er wel kansen voor Varsseveld waren zeker toen over rechts een Varsseveldspeler in de 16 meter iets aangetikt werd door Rik Pastoors en viel. Hiervoor was een penalty beter op zijn plek geweest. Maar gelukkig voor AD’69 gebeurde dat nu niet. Het bleef bij een verdiend 2-2.

a.s. zondag ontvangt AD’69 (14.00 uur) Witkampers uit Laren. De laatste wedstrijd voor de winterstop, die echter niet lang is, tenzij de weersomstandigheden daar een stokje voor steekt.