Oud en nieuw

Auteur: Gemeente Aalten
Oud en nieuw

Carbidschieten 31 december melden voor 11 december 2015

Wanneer u carbid gaat schieten moet u dit voor 11 december 2015 bij ons melden. Dit kunt u, bij voorkeur, doen via het bijbehorende E-formulier.

Carbidschieten in de gemeente Aalten, mag alleen op 31 december tussen 10:00 en 20:00 uur. Let op dat hiervoor de volgende regels gelden:

  • bij het carbid schieten gebruikt u alleen bussen met een maximale inhoud van 40 liter;
  • het carbid schieten gebeurt buiten de bebouwde kom op een afstand van ten minste 100 meter van woningen en 300 meter van gebouwen, bouwwerken of andere werken voorzieningen waarin dieren verblijven;
  • het vrijschootsveld is tenminste 100 meter en binnen dit schootsveld zijn geen openbare wegen,  paden en geen personen aanwezig;
  • de bussen worden afgesloten met plastic of leren (voet)ballen;
  • degene die met carbid schiet neemt alle maatregelen die hij redelijkerwijs kan nemen gevaar voor mens en dier te voorkomen;
  • degene die met carbid schiet doet daarvan tenminste drie weken van tevoren melding bij burgemeester en wethouders.

Als deze regels worden overtreden, kan de gemeente of de politie optreden.

Vuurwerk afsteken

Vuurwerk afsteken met oud en nieuw. Leuk! Maar doe het wel voorzichtig. Elk jaar gebeuren er namelijk veel ongelukken met vuurwerk en lopen mensen (blijvend) letsel op. Soms omdat het vuurwerk niet goed is, maar meestal omdat kinderen (en ook volwassenen) er niet goed mee omgaan.

Als je vuurwerk koopt, doe dat alleen bij de officiƫle verkooppunten op 29, 30 en 31 december. Je moet hiervoor 16 jaar of ouder zijn.

Vuurwerk mag alleen worden afgestoken tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 02.00 uur.

Let erop dat je alleen legaal vuurwerk koopt en afsteekt. Legaal vuurwerk heeft een Nederlandse gebruiksaanwijzing. Bezit van illegaal vuurwerk is strafbaar (strijkers, vlinders en lawinepijlen zijn illegaal vuurwerk).

Ruim het op

Klaar met afsteken? Laat geen vuurwerk op straat liggen. En helemaal geen vuurwerk dat niet is afgegaan. Veel kinderen zoeken de volgende dag naar vuurwerkresten en proberen die opnieuw af te steken. Gooi de vuurwerkafval in een container. Maar let wel op dat de resten niet meer smeulen.

Voor meer informatie over het veilig afsteken van vuurwerk kun je kijken op www.brandweer.nl/jeugd/vuurwerk.

Ontheffing sluitingsuur horeca oud en nieuw

De burgemeester van Aalten heeft besloten dit jaar de horecabedrijven in de gemeente Aalten ontheffing te verlenen van het sluitingsuur op 1 januari 2016 tot 06:00 uur. Als u hier gebruik van wilt maken, moet u dit melden voor 30 december 2015. U kunt de melding doen bij het team POJZ, via e-mail: gemeente@aalten.nl of telefoonnummer (0543) 49 33 33.

Plaatje vuurwerk


« Terug naar het artikel
Advertenties
Advertenties
Delightnet Home Automation for free