Gala Avond 2016 Dansstudio Vieberink Aalten

Foto's: Anke Colenbrader / Dansstudio Vieberink Aalten Auteur: Tekstbewerking: Leo van der Linde
Gala Avond 2016 Dansstudio Vieberink Aalten
Aalten - Zaterdag 30 januari werd in 'De Hofnar' Aalten de jaarlijkse Gala-avond gehouden van Dansstudio Vieberink. Dit was een avond voor leerlingen en oud-leerlingen. Men had de hele avond gelegenheid om zelf te dansen; stijldansen in de grote zaal en disco in de Serrezaal. Daarnaast was er een danswedstrijd en werden er dansshows gehouden door eigen leerlingen. Men ging om 19.30 uur van start met de Kids streetdance/hip hop en boys. Vervolgens kon men vrij dansen, modern dansen en meedoen aan de voorronde van de Vieberink Cup. Solo Dance en Zumba kwamen ook aan bod. Rond 22.00 uur startte de wedstrijd om de Finale van de Vieberink Cup. Hierna volgde de prijsuitreiking. Er was veel gelegenheid tot vrij dansen.

Eén van de oudste deelneemsters was een mevrouw, die op 19-jarige leeftijd is begonnen met dansen bij Vieberink. Dit was op de bovenverdieping bij het Museum in Aalten. Deze mevrouw is nu inmiddels 75 jaar, dus dansen houdt je jong!. Veel dansers dansen al jarenlang bij Vieberink, variërend van 7 tot 12 jaar of nog langer. Dansstudio Vieberink was in 1937 al een begrip in de Achterhoek. Men is begonnen in Gendringen, door Theo Vieberink (sr) en Annie Bennink op 'Huize De Wildt". Van hieruit werd in veel plaatsen in de omgeving les gegeven. Om gezondheidsredenen is de familie vier jaar in Canada geweest , voordat men zich in 1957 definitief met een dansschool in Aalten vestigde.

Men begon de lessen op Markt 14, het huidige Aaltens Museum. Hier werd privéles gegeven en gewoond. Danslessen werden op vele lokaties in huurzalen door de gehele Achterhoek gegeven. Er werden met behulp van zonen en dochter, in Doetinchem, Drachten, Zutphen en later ook in Zevenaar, dansscholen opgericht, de ViDa Studio's. In 1965 werd grond gekocht aan de Bredevoortsestraatweg in Aalten, de huidige locatie. Er werd een zaal gebouwd met kleine bar. In 1969 werd er een voorgedeelte bijgebouwd. In 1972 is Theo Vieberink (sr) overleden en heeft Annie Vieberink tot medio 1996 nog lesgegeven. In 1998 is zij overleden. Inmiddels had haar dochter Marianne Veldkamp-Vieberink, die reeds jarenlang in "buitenplaatsen" in de Achterhoek dansles gaf, samen met haar man Hans, de dansstudio in Aalten overgenomen.

Na 1998 is de Dansstudio belangrijk uitgebreid met een extra nieuwe zaal, entree, toiletten en een woonhuis. Vanaf die tijd zijn de kinderen van Hans en Marianne Veldkamp-Vieberink, Mike en Audrey, inmiddels ook gediplomeerd dansleraar, werkzaam in de dansstudio. Volgend jaar viert Dansstudio Vieberink het 80-jarig bestaan.
Fotoalbums


« Terug naar het artikel
Advertenties
Advertenties
Delightnet Home Automation for free