GROENLO- De Slag om Grolle beleefde vandaag alwwer zijn tweede dag. ook deze zaterdag hing in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de Zaterdag was de grote veldslag.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groenlo (vroeger Grol geheten) waarbij honderden acteurs de gebeurtenissen v...
DOETINCHEM - Wordt de Achterhoek de eerste plattelandsregio waar massaal duurzame deelvoertuigen gedeeld worden? Burgemeester Mark Boumans van Doetinchem en tevens voorzitter van 8RHK-ambassadeurs gaat de uitdaging aan met de inwoners.
Hij daagt iedere Achterhoeker uit mee te doen: honderd duurzame deelvoertuigen voor de Achterhoek. Volgens Boumans hebben veel inwoners behoefte aan vervoer. Dat kan zijn naar werk, het ziekenhuis of naar sportverenigingen.
'Wat is...
GROENLO- De Slag om Grolle is los gebarsten. Er hangt in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de eerste dag was de grote veldslag, die vrijdag middag voor het eerst plaats vond en dit weekend elke middag te zien en te beleven valt.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groe...
AALTEN - Rust en ruimte om te leven zoals jij dat wilt, met hulp van de samenleving én de gemeente als je dat nodig hebt. Zo zien deelnemers aan ‘U Spreekt’, het inwonerspanel van de gemeente Aalten, hun toekomstige gemeente het liefst. Het inwonerspanel telt ruim 1.300 panelleden. Ruim 80% daarvan vulde eind vorig jaar de vragen in over ‘hun’ gemeente in 2025 en verder. Het college van burgemeester en wethouders gebruikt de uitkomst om een toekomstvisie op te ste...
Gemeenten ronden inkoop Wmo en Jeughulp succesvol af
ACHTERHOEK – Inwoners die zorg of ondersteuning ontvangen vanuit de Wmo en/of Jeugdhulp kunnen daar in de Achterhoek ook in 2018 op rekenen. Deze week hebben de Achterhoekse gemeenten de inkoopronde voor 2018 succesvol afgerond.
De gemeenten Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Montferland, Oude IJsselstreek, Oost Gelre en Winterswijk hebben voor 2018 ruim 200 zorgpartners gecontracteerd. Zij leveren komend jaar de benodigde zorg en ondersteuning aan inwoners die via de gemeenten gebruik maken van Wmo en Jeugdhulp.
Kwaliteit voorop In de afgelopen periode hebben alle zorgaanbieders de mogelijkheid gehad zich in te schrijven voor het leveren van Wmo- en Jeugdhulp in de Achterhoek. Dit gebeurde via een inkoopprocedure, waarbij goed wordt gekeken of de aanbieders voldoen aan de gestelde kwaliteitseisen. Ditmaal bleek het nodig om de inschrijfronde nog een extra keer open te stellen, omdat niet alle (huidige) aanbieders in staat bleken om tijdig aan de inschrijfeisen te voldoen. Desondanks is het in de Achterhoek gelukt om ruim voor 1 januari 2018 de inkoop af te ronden.
Aanbieders houden huidige cliënten Veruit de meeste aanbieders die op dit moment zorg en/of ondersteuning leveren in de Achterhoek, zijn ook voor 2018 gecontracteerd. Een kleine groep (ongeveer vijftig aanbieders) is voor 2018 niet opnieuw toegelaten. Dit heeft echter géén gevolgen voor inwoners die op dit moment zorg en ondersteuning van deze aanbieders ontvangen. Wie nu zorg of ondersteuning krijgt, behoudt deze van de vertrouwde aanbieder. Anders gezegd: de zorgcontinuïteit blijft in 2018 gewaarborgd. De enige consequentie is dat deze aanbieders in 2018 geen nieuwe cliënten krijgen aangereikt vanuit de gemeenten. Uiteraard kunnen deze aanbieders besluiten om bij de volgende inkoopronde, in april 2018, alsnog mee te doen. Voldoen zij dan aan alle vereisten, dan krijgen zij alsnog een contract in de Achterhoek en kunnen zij weer nieuwe cliënten aannemen.